Politiet advarer mod falske tusindlapper

Efter flere anmeldelser på Sjælland advarer politiet nu handlende mod falske 1000-kronesedler.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi advarer nu mod falske 1000-kronesedler. Advarslen kommer, efter at politiet de seneste dage har fået flere anmeldelser om falske penge.

Senest er to Aldi-forretninger og en tredje forretning i Slagelse stødt på falske penge. Det skete ifølge politiet torsdag.

Politiet har tidligere modtaget anmeldelser fra handlende i både Slagelse, Næstved og Kalundborg, og nu er det samlede antal anmeldelser oppe på 11.

Skulle man i de kommende dage være så heldig at stå med en tusindlap mellem hænderne, er der derfor god grund til at tjekke den nærmere.

Det er især løbenummeret, man skal være opmærksom på. Ifølge politiet kan flere af de falske sedler nemlig have løbenummeret 240248 F.

Også i København kan der være falske penge i omløb. Her anholdt politiet torsdag eftermiddag en 39-årig mand, som forsøgte at veksle falske dollarsedler på Frederiksberg.

Manden blev anholdt i besiddelse af fire 100-dollar-sedler, og da politiet efterfølgende ransagede hans hjem, fandt man yderligere 11 sedler af samme slags.

Den 39-årige mand vil i løbet af fredagen blive fremstillet i grundlovsforhør i dommervagten på Frederiksberg med krav om varetægtsfængsling.