Fuld russisk kaptajn for retten

Russisk kaptajn, der i fuld tilstand blev anholdt ud for Sjællands Odde, fremstilles fredag i grundlovsforhør

En russisk kaptajn, der natten til fredag blev anholdt på et skib ud for Sjællands Odde i fuld tilstand, fremstilles klokken 14.30 i grundlovsforhør.

En blodprøve taget på den fulde russer viser, at hans promille var så høj, at der kan blive tale om frihedsstraf.

Han sigtes for overtrædelse af lov om sikkerhed til søs, og der nedlægges påstand om frakendelse af retten til at føre skib.

Kaptajnen fangede lidt over midnat opmærksomheden hos Søværnets Operative Kommando (SOK), fordi coasteren sejlede mistænksomt tæt ved land.

De sendte derfor straks en helikopter i luften for at finde ud af, hvad der skete i farvandet.

- Helikopteren flyver op på siden af skibet og lyser kaptajnen lige ind i hovedet. Han sidder og er faldet i dyb søvn i en stol, sagde vagtchef Boye Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

En redder blev derfor hurtigt sat ned på skibet for at få liv i den fulde russiske kaptajn, mens coasteren havde direkte kurs mod land.

Politiet oplyser, at der lugtede kraftigt af spiritus på dækket. Redderen fik i stedet vækket en styrmand, som nåede at få vendt skibet få minutter før, det ville være stødt på grund.

Coasteren sejlede fra Sverige med kurs mod Lübeck i Tyskland. Politiet oplyser, at lasten var tom, men at skibet normalt sejler med skrot.