Fransk politi holder på danske elever

Det franske politi vil ikke lade elever tage hjem, før man ved, hvordan den 19-årige 3.g'er omkom på skirejse

De 168 elever fra Egaa Gymnasium, der natten til torsdag mistede en 19-årig kammerat, kan ikke komme hjem til Danmark, før det franske politi har fundet årsagen til den unge 3.g'ers død. (Privatfoto)
De 168 elever fra Egaa Gymnasium, der natten til torsdag mistede en 19-årig kammerat, kan ikke komme hjem til Danmark, før det franske politi har fundet årsagen til den unge 3.g'ers død. (Privatfoto)

De 168 elever fra Egaa Gymnasium, der natten til torsdag mistede en 19-årig kammerat, kan ikke komme hjem til Danmark, før det franske politi har fundet årsagen til den unge 3.g'ers død.

- Vi ved, at så lang tid politiet skønner, at de ikke har fuldt overblik over, hvad ulykken skyldes, vil de ikke lade de unge forlade Risoul, siger underdirektør Anders Højlund fra rejseselskabet Danski til Ritzau.

LÆS OGSÅ:

Se også: - Lauge var en skøn person

Han er i løbende kontakt med de guider, der befinder sig sammen med gymnasieeleverne i den sydfranske skiby. Han fortæller ved 16:30-tiden, at eleverne endnu ikke er underrettet om, at de ikke kan komme hjem før tid.

- Det er en relativ ny information, som jeg netop har fået fra en af vores folk, der sidder på politistationen dernede. Så det er ikke noget, som er blevet forholdt de unge, siger Anders Højlund.

LÆS OGSÅ:

Se også: Gymnasium holder mindehøjtidelighed for 19-årig

Han tilføjer, at han ikke har kendskab til elever, der har udtrykt ønske om at komme hjem før den planlagte hjemrejse lørdag eftermiddag.

- Til gengæld har der været nogle forældre, der har spurgt, om eleverne kunne komme hjem tidligere, siger Anders Højlund, der tilføjer, at Danski har busser holdende parat til at køre de unge gymnasieelever hjem, hvis de ønsker det - og politiet også tillader det.

Indtil da har Danski arrangeret, at der torsdag aften ved 22-tiden ankommer tre krisepsykologer til skistedet.

LÆS OGSÅ:

Se også: Udenrigsministeriet bekræfter: 19-årig død

Anders Højlund fortæller, at krisehjælpen kommer til at fungerer i to lag:

- Det første lag er selvfølgelig afdødes tætte venner og den guide, der fandt ham. Det er dem, der er mest berørt.

- Andet lag er alle de andre elever fra Egaa Gymnasium, der selvfølgelig også er forskrækkede, siger Anders Højlund.

Ud over de 168 elever fra Egaa Gymnasium oplyser Danski, at der også befinder sig omkring 800 unge fra Aarhus-området og 300 unge fra andre dele af Danmark i Risoul.

- Vi har lejet et konferencerum dernede, hvor alle folk kan henvende sig og få hjælp og få en samtale.

VED DU NOGET?
Så tip os på sms/mms 1224 (alm. takst) eller mail 1224@eb.dk