Fem kvæstet: Bil ramte fodgængere

Der skete et større trafikuheld på Tagensvej i København ved Rigshospitalet i dag. To biler kørte sammen og den ene ramte derefter to fodgængere

De to biler stødte sammen i krydset Tagensvej og Blegdamsvej. (LÆSERFOTO)
De to biler stødte sammen i krydset Tagensvej og Blegdamsvej. (LÆSERFOTO)

Fem blev i dag kvæstet ved en alvorlig trafikulykke i krydset Blegdamsvej og Tagensvej i København tæt på Rigshospitalet.

To biler stødte sammen, hvorefter en af bilerne, der forsøgte at undvige, ramte to fodgængere i fodgængerfeltet. En person skal være slynget ud af den ene bil.

Alarmen kom klokken 14.09. Ved 16-tiden var der igen åbent for trafikken og krydset ryddet.

- Der er fem kvæstede. To er kørt til Bispebjerg Hospital og tre til Rigshospitalets traumecenter. Vi har ikke nærmere oplysninger om deres tilstand. Der er formentlig tale om blandt andet knoglebrud, men ingen skulle være i livsfare, siger vagtleder Henrik Olesen, Politigården.

ekstrabladet.dk´s reporter på stedet oplyste, at på ulykkesstedet holdt en lille Peugoet, der var helt smadret i fronten.

Der var seks ambulancer og pionérkøretøjer på stedet. Flere patienter blev hurtigt kørt til Rigshospitalets traumecenter, der ligger få hundrede meter fra ulykkesstedet.

Kastet ud gennem ruden
Københavns Brandvæsen sendte pionérudrykning til ulykken, fordi der var melding om fastklemte. En person skal være kastet ud af den ene bil.

Den anden af de ramte biler er en Chevrolet Spark, hvor der sad en kvinde og et barn, melder ekstrabladet.dk´s reporter på stedet.

Region Hovedstadens vagtcentral oplyser, at der blev sendt seks ambulancer til ulykken og to akutlæger.

På ulykkestedet oplyste akutlægen, at der er fem tilskadekomne i alt, men at ingen børn er kommet til skade.

Ulykken skete tilsyneladende, da de to biler kørte i hver sin retning på Tagensvej. Den ene svingede til venstre mod Rigshospitalet og blev ramt af den lige ud kørende bil, der forsøgte at undvige til højre og ramte fodgængerne.

Politiet har endnu ikke nærmere oplysninger om årsagen til ulykken.

Ved du noget kontakt os på sms/mms 1224 (det koster alm. smstakst) eller på mail 1224@eb.dk

1 af 3 Sammenstødet skete i krydset ved Rigshospitalet. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 3 Her er den anden bil fra sammenstødet. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
3 af 3 De to biler stødte sammen i krydset Tagensvej og Blegdamsvej. (LÆSERFOTO)