19-årig død på skiferie

169 gymnasie-elever fra Egå ved Aarhus i chok, efter at deres kammerat, Lauge Jon Eilrich, døde i morges

Den 19-årige Jon Eilrich Lauge er død under en skiferie i Sydfrankrig (privatfoto)
Den 19-årige Jon Eilrich Lauge er død under en skiferie i Sydfrankrig (privatfoto)

Ferieidyl og fest og farver blandt i alt 169 elever fra Egå Gymnasium ved Aarhus blev tidligt i morges forvandlet til tårer og tragedie.

Den 19-årige Lauge Jon Eilrich, som siden afgangen i fredags klokken 17 fra det nordlige Aarhus havde moret sig med sine venner og veninder, blev konstateret død på hospitalet i Briançon ved de sydlige Alper i Frankrig.

Den 19-årige 3.g´er blev ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger fundet klokken 02.15 foran sit lejlighedshotel, SARA Residences Mélèzes, på det for danskere relativt ukendte skisportssted Risoul.

– Ifølge vores guide er den 19-årige faldet ud over en altan, siger underdirektør i Danski, Anders Højlund, til ekstrabladet.dk.

Det er det Randers-baserede rejseselskab, som sendte Egå-eleverne afsted i fire busser for seks dage siden.

Var ved bevidsthed
– Den 19-årige var omtåget men kontaktbar, da han blev fundet foran lejlighedskomplekset. Andre rejsende og en af vore guider kom hurtigt til stedet, og der var i første omgang ikke tale om panik, fortæller Anders Højlund.

En time senere – omkring klokken 03.10 – var Lauge Jon Eilrichs tilstand imidlertid så dårlig, at han blev bragt med ambulance til det nærmeste hospital i Briancon.

– Vi var i løbet af natten i kontakt med vore medarbejdere på stedet flere gange. Vi talte også med den guide, som tog med til hospitalet, og vedkommende gav ikke indtryk af, at den unge mand var i livsfare, siger Danskis underdirektør.

Død på hospitalet
Et par minutter inden klokken 06.29, da gymnasieeleven blev konstateret død, var en medarbejder hos Danski i Randers i telefonisk kontakt med guiden på hospitalet.

– Det er faktisk midt under denne samtale, at vi får at vide, at han er død, siger Anders Højlund og tilføjer:

– Jeg har informationer om, at han formentlig ikke var ædru, men i hvor høj grad, han var beruset, og hvor meget beruselsen har at gøre med ulykken, kan vi endnu ikke sige noget om.

LÆS OGSÅ:

Se også: - Vi lægger ikke op til drukrejser

Familien underrettet
Samtlige elever på skisportsstedet blev fra morgenstunden informeret om tragedien. Samtidig bad Danski alle Egå-eleverne i Risoul om straks at underrette deres nærmeste herhjemme om, at de er i god behold. Herefter fik familien til den døde elev den frygtelige besked.

– Vi har tre krisepsykologer på vej derned og har i dag holdt møde for alle eleverne fra Egå Gymnasium, der befinder sig hjemme i Danmark, siger Anders Højlund.

Danski har i øjeblikket i alt 930 gæster på stedet.

VED DU NOGET?
Så tip os på sms/mms 1224 (alm. takst) eller mail 1224@eb.dk