Møbelrøvere overfaldt vagt med brosten

Under bilflugt slap indbrudstyve væk, efter de flere gange forsøgte at standse vagten. Værdifulde designermøbler blev efterladt

For at indbrudstyvene kunne flygte fra stedet, bakkede de ind i vagtens bil, som bevidst var parkeret på tværs, for at de ikke kunne køre der fra. (Foto: Allan Andersen)
For at indbrudstyvene kunne flygte fra stedet, bakkede de ind i vagtens bil, som bevidst var parkeret på tværs, for at de ikke kunne køre der fra. (Foto: Allan Andersen)

På blot fem minutter lykkedes det i nat tre indbrudstyve at smadre en stor butiksrude og anskaffe sig designermøbler for 400.000 kroner i en møbelforretning i Gilleleje.

Inden de nåede at slippe fra butikken med møblerne i en hvid varebil, var en vagt på stedet og blokerede med sin bil flugtvejen. Den standsede dog ikke tyvene, der i stedet bakkede op i vagtbilen, og dermed gjorde vejen fri.

- Vagten havde sat bilen på tværs for at få fat i indbrudstyvene, for vi ved, at der har været indbrud nogle gange. Derfor har vi en ekstra indsats mod den butik, fortæller John Heje, der er indehaver af vagtselskabet Erhvervssikring.

Da vagten forsøgte at indhente tyvene i den hvide varebil, kastede gerningsmændene til gengæld brosten efter hans bil.

Flygtede fra tyvekoster
Alligevel lykkedes det ikke indbrudstyvene at slippe afsted med de værdifulde tyvekoster. I stedet så vagten dem i flugten forsvinde over i en anden bil og efterlade møblerne i den hvide varebil.

- De skifter til en mørk Mitsubishi Galant med begyndelsesbogstaverne GF, og så bliver tyvene tabt af syne. Men alle tyvekosterne er fortsat i den hvide varebil, fortæller Henrik Suhr, der er pressekoordinator ved Nordsjællands Politi.

Femte indbrud i forretningen
Nattens indbrud i Svendsen Møbler i Gilleleje er det femte indenfor bare fem uger. Alligevel er det første gang, at det ikke lykkes tyvene at komme derfra med tyvekosterne.

- De har haft succes de andre fire gange. De må ligge inde med et ordentlig lager efterhånden, fortæller Søren Holst, der er butikschef i Svendsen Møbler.

Hos Nordsjællands Politi er man opmærksom på, at nattens indbrud hos Svendsen Møbler ikke er enestående.

- Det indgår helt klart i vores efterforskning, om der skulle være en sammenhæng, lyder det fra pressekoordinator Henrik Suhr.