TV: Overlevende - Vagter ville ikke lukke os ud

En overlevende fra katastrofebranden i et fængsel i Honduras fortæller, at vagterne ikke ville lukke de indsatte ud, da ilden rasede. Mindst 377 mennesker er omkommet ved branden

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Antallet af fanger, der er omkommet ved en voldsom brand i et overfyldt fængsel i Honduras tirsdag, er nu vokset til mindst 377.

Mange af dem brændte op, da de blev fanget af flammerne i deres celler, oplyser myndighederne, der umiddelbart efter tragedien opgjorde dødstallet til omkring 200.

Overlevende indsatte beskylder fængselspersonalet for at være skyld i tragedien.

- Vi var ved at brænde ihjel og paniske, fordi de ikke ville åbne cellerne, da ilden bredte sig, siger en af de indsatte til de lokale medier.

SE OGSÅ:

Mere end 300 fanger brændte ihjel i det honduranske fængsel i Comayagua. (Foto: AP) 112 - 16. feb. 2012 - kl. 06:48 TV: Dødstal fra brand i Honduras stiger

Politiet undersøger flere teorier. Blandt andet om branden blev påsat som led i et flugtforsøg.

Pårørende til omkomne fanger stormede onsdag en sektion af det ødelagte fængsel for at vise deres vrede.

Fængslet ligger i byen Comayagua omkring 75 kilometer nord for hovedstaden.

En del fanger kom ud af fængslet ved at bryde gennem taget. Nogle benyttede lejligheden til at flygte.

SE OGSÅ:

Politiet skyder ikke kun op i luften, men også nede foran de pårørendes fødder. (Foto: Fernando Antonio/AP) Krig & katastrofer - 15. feb. 2012 - kl. 16:33 Politi slås med pårørende efter 'helvedesbrand'

- Der var tæt ved 900 indsatte i fængslet, og det frygtes, at mange af dem nu er på flugt, siger Hector Ivan Mejia, talsmand for landets sikkerhedsmyndigheder.

Lokale brandfolk siger, at de blev forhindret i at komme ind i fængslet på grund af skyderier. Men Daniel Orellana, leder for fængselsvæsnet i Honduras, afviser, at der var optøjer før branden.

I maj 2004 døde 107 fanger ved en brand i fængslet i San Pedro Sula.

Latinamerikanske fængsler er berygtede for at være overfyldte, særligt i fattige stater som Honduras i Mellemamerika. Der forekommer tit oprør og kampe mellem rivaliserende bander, der er knyttet til narkotikasmugling.

En del bander, der er kendt som ´maras´, er oprindeligt startet i USA og har derfra spredt sig ned gennem Centralamerika. Ifølge tal fra FN har Honduras den højeste drabsrate i verden.