Mystik om motiv i grønlandsk nedslagtning

Undersøgelsen af gerningsstedet i Grønland, hvor tre blev dræbt, er slut, og obduktionerne er snart færdige.

Foto: Google maps
Foto: Google maps

Politiets teknikere er nu færdige med at granske det grønlandske gerningssted, hvor en 22-årig mand i sidste uge begik tredobbelt drab og firedobbelt drabsforsøg.

Ifølge Claus Risbjerg, administrationschef i Grønlands Politi, er undersøgelserne i bygden Nutaarmiut slut, og efterforskningen går ind i sin næste fase.

- Gerningsstedet er blevet frigivet, og politiet skal ikke lave flere undersøgelser deroppe. Nu skal kriminalteknikerne tilbage til Danmark og lave fotomapper og gerningstedsbeskrivelser, siger han.

Læs også: Grønlandsk offer svæver mellem liv og død

- Det kommer de kommende dage og uger til at gå med. Derfor ligger der ikke konklusioner på undersøgelserne endnu, tilføjer Claus Risbjerg.

Den unge, grønlandske mand, som nu sidder varetægtsfængslet i fire uger, har erklæret sig skyldig i blodsudgydelserne, der fandt sted natten til onsdag.

Han blev mandag overført til den sikrede afdeling på anstalten i Nuuk.

Kvæstede på Riget
De dræbte er to kvinder på 75 år og 31 år samt en pige på kun otte år, som alle er i familie med hinanden. De dræbte er ved at blive obduceret, og resultaterne fra obduktionerne bliver inden længe offentliggjort, oplyser politiet.

To personer er uskadte efter drabsforsøgene, mens to mænd på 32 og 81 år er kvæstede og ligger på Rigshospitalet i København.

- Den 81-årige, som er ramt værst, er nu blevet opereret og ligger i respirator. Han er i en kritisk tilstand, men lægerne vurderer, at han er uden for i livsfare, fortæller Claus Risbjerg.

Læs også: Tilstår grønlandsk massakre

Det helt store spørgsmål i sagen om det tredobbelte drab og firedobbelte drabsforsøg er fortsat hvorfor, at den unge grønlænder gik bersærk og slog så mange ihjel.

Politiet jager også en forklaring på drabene.

- Vi forsøger at fastslå motivet og bevæggrunden for at gøre de her ting, og det er det, som vi især forsøger at afdække nu, siger Claus Risbjerg.

- Hvorvidt det er helt uafklaret, kan jeg ikke kommentere, tilføjer han og ønsker ikke at uddybe, om politiet har nogle teorier, der kan forklare drabene og drabsforsøgene.