Ansat dømt: Smuglede 90 mobiler ind til fangerne

En rengøringsassistent fra Nyborg Statsfængsel er dømt for at smugle mindst 90 mobiltelefoner ind til fangerne. Hun følte sig truet og presset

Fangerne bag muren i Nyborg Statsfængsel havde nem adgang til mobiler. Dem smuglede en rengøringskvinde ind til dem. (Foto: Morten Groth Schrfe)
Fangerne bag muren i Nyborg Statsfængsel havde nem adgang til mobiler. Dem smuglede en rengøringskvinde ind til dem. (Foto: Morten Groth Schrfe)

Det kostede en 32-årig rengøringsassistent fra Nyborg et år og tre måneders fængsel at smugle mindst 90 mobiltelefoner og fem gram hash ind til fangerne.

Dommen faldt ved retten i Svendborg i dag, men hun skal kun afsone tre måneders fængsel. Det ene år af dommen blev gjort betinget. Prøvetiden er to år, og hun skal i behandling for sit stofmisbrug.

Indsmuglingen af mobilerne skete mellem den 1. januar 2009 og 1. september 2011. Hun smuglede også tilbehør til mobilerne ind i fængslet.

Anklager: - En alvorlig sag
Anklager Heidi Colbæk siger: 'Det har været svært at finde frem til en strafpåstand i sagen, fordi der ikke er noget fortilfælde, der ligner denne sag. Retten har med den ubetingede del af dommen markeret, at der er tale om en alvorlig sag på grund af kvindens tillidsbrud i forbindelse med sit ansættelsesforhold.'

Den 32-årige blev også dømt for besiddelse af 222 gram amfetamin. Hun hævdede, at det hele var til eget forbrug, og dét blev lagt til grund i dommen. Oprindeligt var hun tiltalt for, at have haft til hensigt at overdrage amfetaminen til andre.

Under retssagen forklarede den 32-årige, at hun følte sig truet og presset af fangerne i Nyborg Statsfængsel til at smugle mobilerne ind. Hun frygtede for sin lille søns liv.

- Jeg gjorde det af frygt for min søns sikkerhed. Han er det dyrebareste, jeg har, sagde hun i retten.

Begyndte på stofmisbrug
Presset blev så stort, at hun selv begyndte at tage amfetamin.

- Det var den eneste måde, jeg kunne klare presset på. Jeg var bange hele tiden, sagde hun i retten.

Rengøringsassistenten blev anholdt den 1. september sidste år, da hun forsøgte at smugle tre mobiltelefoner og to opladere ind i statsfængslet på Vindingevej 36 i Nyborg.

Den 32-årige tilstod indsmuglingen af mindst 90 telefoner og lidt hash.

Hun forklarede, at hun over telefonen modtog grove trusler:

- Først troede jeg, det var for sjov, men så blev jeg bange. Stemmen sagde, at jeg skulle smugle ting med ind i fængslet, når jeg blev bedt om det, ellers ville det gå ud over min søn, forklarede hun i retten.

Fik mobiler i postkassen
Anklager Heidi Colbæk havde krævet to års ubetinget fængsel til rengøringsassistenten.

Mobiltelefonerne blev med lagt i hendes postkasse på bopælen. Hun skulle så placere dem på nøje aftalte steder i inde i fængslet.