10-årig dreng dræbt af tog

Forældrene til drengen er underrettet

En 10-årig dreng fra Tølløse døde her til eftermiddag, efter han blev påkørt af et dobbeltdækkertog på Tølløse Station. Det skete kort efter kl. 12 mandag formiddag.

I første omgang blev det vurderet, at der var tale om en 7-8-årig dreng, men det viste sig ikke at være tilfældet.

- Drengen, der afgik ved døden som følge af påkørslen, er nu identificeret som værende en 10-årig dreng fra Tølløse. De pårørende er underrettet, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet betragter foreløbig sagen som en tragisk hændelse, hvor drengen overså toget i forbindelse med, at han ville krydse sporene med sin cykel via et overgangsanlæg.

Ifølge sektionschef i Banedanmark Helle Bøhl-Møller var drengen alene, der han krydsede spor 1 for at komme over til spor 2. Toget er et regionaltog fra DSB, som var ved at bremse ned, da drengen blev ramt. Det kom fra Kalundborg og skulle til København

BaneDanmark vil nu undersøge ulykken til bunds i samarbejde med Havarikommissionen. Ifølge Banedanmark har de foreløbige undersøgelser vist, at anlægget fungerede. Både med hensyn til blink og med udkaldet, den såkaldte tude-marie, hvor en stemme siger: 'Gå ikke over sporet, der kommer tog.'

- Det er vigtigt ved sådan nogle ulykker, at man får det undersøgt til bunds, siger Helle Bøhl-Møller til ekstrabladet.dk.

Der forventes at gå nogen tid, inden resultatet af de endelige undersøgelser foreligger.