Rebildfaren: - Jeg har været en god far

56-årige JEP mener selv, at han har behandlet sine børn ordentligt. Han nægter nogensinde at have slået dem

Rebildfaren afsløres i et par stile datteren har skrevet. Han siger selv, at han er en god far. (privatfoto)
Rebildfaren afsløres i et par stile datteren har skrevet. Han siger selv, at han er en god far. (privatfoto)

- Jeg har været en god far. Det er der ingen tvivl om.

Sådan svarede 'Rebildfaren' med en let sjællandsk accent og dyb stemme, da anklager Annette Abildgaard ved retten i Aalborg spurgte den 56-årige JEP, om han havde været en god far.

JEP er tiltalt for at have voldtaget og slået sine børn siden 1994, men det billede kan han ikke genkende.

- Jeg har aldrig slået dem. Aldrig. Og det er der ingen af os (ekskonen J. red.) der har. Jeg har heller ikke truet nogen af dem med tæsk, fortæller JEP.

Læs også: Rebildfaren nægter sig skyldig

Han sidder roligt med hænderne i skødet og svarer venligt på anklagerens spørgsmål. Han mener, at der var en god forståelse og tone mellem ham og børnene i de år, hvor han stadig var sammen med sin daværende kone J.

- De var trygge ved mig, i de år hvor vi boede sammen. De kunne altid komme til mig, hvis der var noget, sagde han i retten.

- Jeg er ikke perfekt
JEP medgiver dog, at han ikke gjorde alt rigtigt som far.

- Jeg er ikke perfekt. Det var ikke i orden, at jeg drak foran mine børn. Det er længe siden, at jeg er kommet til den erkendelse, siger 'Rebildfaren', der understreger, at selv om han godt kunne lide en tår øl, så styrede alkohol ikke hans liv.

JEP mener, at det er løgnehistorier fra plejefamilien, moren og en familierådgiver, der gør, at hans nu 15-årige datter fremstår som sagens største offer.

Datteren er ifølge anklageskriftet bl.a. blevet hængt med benene mod loftet, mens han tiltvang sig samleje med hende.

'Falsk anmeldelse'
- Hun var en bestemt dame, og hvis hun ikke fik sin vilje, kunne hun godt stritte meget imod, siger den 56-årige far, der også mener, at der var tale om en falsk anmeldelse, da kommunen i maj 2007 gik til politiet med en mistanke om misbrug mod datteren.

Læs også: Ondere end Amagermanden: Nu begynder retssagen mod Rebildfaren

Politiet opgav sagen tre måneder senere. Især fordi datteren i første omgang afviste, at hun havde været udsat for alle de bestialske overgreb, som nu står skrevet i anklageskriftet.

Afslører sin far i stile
Den 15-årige trækker tæppet væk under sin far via et par stile, hvor hun i detaljer om, hvordan at hun er blevet misbrugt.

- Jeg har siden jeg var fem år gammel lidt under dine syge sexlyster, skriver datteren i sin danske stil, der er et brev til hendes far.

- Det var med ført hånd, forsvarer faren sig i en noget mere spids tone, end det ellers har været hørt i retssagen tidligere.