Dansk mand dræbt i lavine-ulykke

En dansk mand omkom fredag morgen i en italiensk ski-ulykke, bekræfter udenrigsministeriet

Lavine-ulykken skete i et off-piste område i Valle Argentera, Monte Avenna, i Cesana. (Foto: Googlemaps)
Lavine-ulykken skete i et off-piste område i Valle Argentera, Monte Avenna, i Cesana. (Foto: Googlemaps)

En dansk mand er omkommet under en ski-ferie ved Piemonte i Italien.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice over for ekstrabladet.dk.

- Jeg kan bekræfte, at en dansk mand er afgået ved døden i Italien. Hans pårørende er blevet underrettet om dødsfaldet, og manden var forsikret. Mere kan jeg ikke sige, fortæller vagthavende Peter Niebuhr hos Udenrigsministeriet til ekstrabladet.dk.

Flere italienske medier beretter, at den danske mand, der rejste med skirejse-arrangøren Nortlander Ski-Tours, blev fanget af lavinen i et off-piste område i Valle Argentera, Monte Avenna, i Cesana tæt på grænsen mellem Italien og Frankrig tidligt fredag morgen. Den danske mand var angiveligt ude på bjerget med en gruppe af skiløbere for at lære at stå på ski uden for terrænet - såkaldt backcountry - ved hjælp en helikopter. Og her blev de altså tilsyneladende fanget af lavinen.

Den danske mands lig er nu blevet fragtet til Sestriere, hvorfra det skal transporteres tilbage til Danmark

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger er der tale om en midaldrende mand fra Københavns-området, der var på en uges ferie sammen med nogle venner, men det kan eller vil Udenrigsministeriets Borgerservice eller SOS International, der står for at arrangere hjemtransporten af den afdøde, dog ikke udtale sig om.

Ved du noget om ulykken, eller kender du den afdøde, så send os en sms/mms på 1224 (alm. telefontakst) eller en mail på 1224@eb.dk.