Motivet bag grønlandsk blodbad ukendt

En 22-årig grønlænder har erklæret sig skyldig i tre drab og fire drabsforsøg. Men mandens motiv er uklart

Det vides endnu ikke, hvorfor det slog klik for den unge, grønlandske mand, som natten til onsdag gik bersærk i en blodrus i bygden Nutaarmiut i den nordvestlige del af kæmpeøen.

Den 22-årig mand har erklæret sig skyldig i tredobbelt drab og firedobbelt drabsforsøg, hvor han slog sine ofre ihjel med slag mod hovedet. Men årsagen til blodsudgydelserne står endnu ikke klart.

- Vi er ikke kommet det nærmere, hvad motivet kan have været for den forbrydelse, der har fundet sted, fortæller administrationschef Claus Risbjerg fra Grønlands Politi på en telefonlinje fra Nuuk.

- Det er en del af efterforskningen, som politiet er i gang med, tilføjer han og fortæller, at der måske kan være en mentalundersøgelse på vej af den unge drabsmand.

- Der er ikke truffet beslutning om det endnu. Men det er normalt i sager af den her karakter og drabssager generelt, at man typisk vil begære personen mentalundersøgt, siger Claus Risbjerg.

De dræbte er to kvinder på 75 og 31 samt en pige på kun otte år, som alle er i familie med hinanden.

To personer er uskadte efter drabsforsøgene, mens to mænd på 32 og 81 år er kvæstede. De blev i første omgang evakueret til hospitalet i Nuuk, og torsdag blev de overført til Rigshospitalet i København.

- Den 81-årige er værst tilredt, og han er blevet opereret i dag. Man har stabiliseret hans tilstand, men den er stadigvæk kritisk, siger Claus Risbjerg.

En præst er sendt til bygden Nutaarmiut, hvor drabene blev begået, for at hjælpe med at give krisehjælp til de øvrige cirka 50 beboere.