Fængslet for smugling af 210 kilo hash

En 37-årig mand, som i forvejen var i politiets søgelys, er fængslet for at indsmugle rigtigt meget hash

En gammel kending af politiet er blevet varetægtsfængslet i 24 dage for at have smuglet mindst 210 kilo hash over den dansk-tyske landegrænse.

Den anholdte mand, som ifølge politiet færdes i rockermiljøet, er sigtet for syv gange i august, september og oktober 2010 at have indsmuglet større hashpartier på minimum 30 kilo hver.

Den 37-årige erklærede sig delvist skyldig, men ønskede ikke at besvare spørgsmål om sagen, da han fredag blev varetægtsfængslet ved Københavns Dommervagt.

Politiet mener, at manden har tætte forbindelser til Hells Angels, og han tilstod allerede i efteråret hælerier, dokumentfalsk og bedragerier med 28 stjålne luksusbiler, som kostede ham fire års fængsel.

Men under afsoningen i det åbne statsfængsel Søby Søgård er han flygtet to gange - og han har været på fri fod i seks uger, indtil politiet torsdag fik fingrene i ham igen.

Manden forklarede i dommervagten, at han begge gange forsvandt fra fængslet, fordi han gerne ville være sammen med sin kone og to børn.

Anklager Ulrik Sjølin fra Task Force Øst siger til ekstrabladet.dk, at det hele tiden har været politiets plan at rejse tiltale i hashsagen, så den 37-årige mand kunne få en tillægsdom.

Men hashsagen var ikke efterforsket færdig, da manden modtog dommen på de fire års fængsel, lyder det fra anklageren.