Pistolmand med skimaske røvede sparekasse

Politiet vil rigtigt gerne høre fra vidner, som har set en mand, der fredag begik bankrøveri i Silkeborg.

Sparekassen Østjylland i Silkeborg blev fredag eftermiddag udsat for et væbnet røveri ved højlys dag, da en maskeret mand truede sig til penge fra kassen.

Røveriet fandt sted klokken 15.45, da den ukendte gerningsmand kommer ind i banken på Borgergade og begynder at vifte med et skydevåben.

- Der kommer en mand ind til kassen og truer med en pistol. Han får udleveret et ukendt beløb, fortæller vagtchef Carsten Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Han putter pengene i en grøn taske og flygter derefter til fods mod midtbyen, tilføjer han.

Røveren, som talte dansk, var iført en grå jakke med hætte, et gråt tørklæde for underansigtet og sorte skibriller. Han beskrives som 180-190 centimeter høj og spinkel til almindelig af bygning.

Gerningsmanden er ikke set siden, at han tog flugten fra sparekassen, og politiet opfordrer almindelige borgere, som ved noget eller har set noget, til at henvende sig straks.

- Vi er meget interesserede i at høre fra vidner, der har set manden taget maskeringen af ansigtet. Det må han have gjort umiddelbart efter røveriet, siger vagtchef Carsten Henriksen.

Ordensmagten leder med lys og lygte efter bankrøveren, men eftersøgningen har endnu ikke givet pote, lyder det.

- Vi efterforsker på livet løs i det kriminelle miljø i byen, men det har indtil videre ikke givet noget, siger Carsten Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi.