Skandalekirurgen ude af fængslet

Efter et to-årigt fængselsophold er skandale-kirurgen Jørn Ege igen en fri mand . Nu vil han åbne en klinik i Tyskland

Jørn Ege er igen en fri mand(Foto: Mogens Flindt)
Jørn Ege er igen en fri mand(Foto: Mogens Flindt)

Skandale-kirurgen kan igen ånde den friske luft udenfor fængslets mure efter to år bag tremmer.

Plastik-kirurgen blev idømt to års ubetinget fængsel for bl.a. grov skattesvig, ulovlig våbenbesiddelse og medvirken til kunsttyverier i 2010. Derudover fik han en bøde på godt 4,5 mio. kr

- Jeg blev nærmest smuglet ud af fængslet natten til torsdag. Ingen af mine medindsatte eller andre vidste besked. Jeg ønskede selv, at det skulle foregå så diskret som muligt, og jeg opholder mig lige nu et sted i Sverige, siger Jørn Ege til bt.dk

Kirurgen, der også går under navnet ’penis-lægen’, oplyser, at han ikke har nogen planer om igen at svinge skalpellen på en klinik et sted i Danmark.

- Helt ærligt, så er jeg er færdig med Danmark. Der er alt for megen ondskab i Danmark, og jeg kan ikke være i fred nogen steder. Tør dårligt gå på gaden. Jeg føler mig virkelig jaget, uanset hvor jeg befinder mig.

Angiveligt føler kirurgen sig så jagtet at han er klar til at forlade Danmark permanent.

- Efter et kortere ophold her i Sverige vil jeg tage mig en god, lang ferie et sted i Caribien. Det trænger jeg i den grad til efter opholdet bag tremmer.

- Bagefter har jeg tænkt mig at bosætte mig i det sydlige Tyskland, hvor jeg opretter en ny plastikkirurgisk klinik. Jeg har jo trods alt behov for at komme i gang med at tjene nogle penge, siger kirurgen, til bt.dk, der bl.a. er blevet stærkt kritiseret for at have påført sine patienter en stribe ubehagelige bivirkninger.

Bl.a. har mænd klaget over potensbesvær efter en penis-operation og kvinder over infektioner efter fedtsugninger hos Jørn Ege.

Jørn Ege blev i 2010 dømt for at bestille tyve til at stjæle malerier af den afdøde Cobra-maler Carl Henning Pedersen. Malerierne blev stjålet både fra Cobra-malerens enke og fra Eges egen ekskone.

Ved at acceptere dommen i malerisagen fordoblede Jørn Ege reelt sin strafkonto, da han i forvejen var idømt to års fængsel i forbindelse med en sag om skattesvig og besiddelse af en pistol.