Patient i livsfare efter ambulanceulykke

I alt tre personer er alvorligt kvæstet, efter en hasarderet overhaling endte i et frontalt sammenstød med ambulance i udrykning

Foto: Mads Hussing/Allerødnyt.dk
Foto: Mads Hussing/Allerødnyt.dk

En ambulance er stødt sammen med en modkørende mindre bil på Slangerupvejen ved Lynge i Nordsjælland. Tre personer er kommet til skade, hvoraf den ene meget alvorligt. Det drejer sig om en redder og en patient fra ambulancen, samt føreren af den modkørende bil.

Nordsjællands Politi oplyser til ekstrabladet.dk, at man ikke med nøjagtighed ved, hvor alvorlige skader de tre har pådraget sig, men at ambulancepatientens situation i forvejen var meget kritisk ved ulykkedstidspunktet og fortsat var det, da vedkommende blev fløjet i helikopter fra ulykkesstedet til hospitalet.

- Og vi ved, at personer i en sådan kritisk tilstand sjældent har lyse udsigter, siger vagthavende Michael Gaml.

Han oplyser endvidere, at tilstanden hos ambulanceredderen, der blev kastet rundt i bårerummet ved sammenstødet, og føreren af den modkørende bil er stabil.

Kompliceret uheld
Det var sandsynligvis den mindre bil, der var årsagen til ulykken. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger havde føreren af bilen tilsyneladende ikke set ambulancen komme farende med udrykning og begyndte derfor at overhale, da de foranliggende biler satte farten ned og trak ind.

En modkørende bil nåede imidlertid ikke at afvige den overhalende bil, og de to snittede hinanden. Det fik den overhalende bil til at sætte i et spin, der på tragisk vis endte i det frontale sammenstød med ambulancen.

Sammenstødet fik også en fjerde bil til at køre op bag i ambulancen, men uden yderligere tilskadekommende til følge.

Ulykken skete fredag klokken 12.45 på Slangerupvejen ved Lynge, nærmere bestemt ud for Mosegårdsvej.

Ifølge allerødnyt.dk var trafikken spærret i en times tid efter ulykken, og der var lang kø på begge sider af uheldet.

1 af 3 Foto: Mads Hussing/allerødnyt.dk
2 af 3 Foto: Allan Andersen/nordkysten.tv
3 af 3 Foto: Mads Hussing/Allerødnyt.dk