Drabssigtet er i koma

Den drabs- og voldtægtssigtede Kristian Heilmann er blevet varetægtsfængslet i fire uger

Kristian Heilmann bliver her bragt ind til traumecenteret på Aarhus Sygehus, hvor han lige nu ligger i kunstig koma. (Foto: Claus Bonnerup)
Kristian Heilmann bliver her bragt ind til traumecenteret på Aarhus Sygehus, hvor han lige nu ligger i kunstig koma. (Foto: Claus Bonnerup)

Den drabs- og voldtægtssigtede Kristian Heilmann var som ventet ikke tilstede i grundlovsforhøret ved retten i Viborg.

Efter et 45 minutter langt retsmøde blev den 39-årige mand varetægtsfængslet frem til den 9. marts.

Kristian Heilmann skal desuden mentalundersøges.

Han er sigtet for at have dræbt Judy Meiniche Simonsen med 18 knivstik, efter han voldtog eller forsøgte at voldtage kvinden.

Dommeren besluttede at lukke dørene, da den sigtede ikke skal have mulighed for at høre om sin sag gennem medierne.

Det kommer han næppe heller til indenfor den nærmeste fremtid.

Kristian Heilmann er under politibevogtning indlagt på Aarhus Sygehus med bl.a. brud på både arme og ben.

Læs også:

Se også: Politiet: Drabssigtet forsøgte at voldtage Judy

Hans tilstand er ifølge anklager Pia Koudahl stabil, men han holdes i kunstig koma, og hans forsvarer, Steen P. Husbjerg, og politiet har derfor endnu ikke haft mulighed for at tale med ham.

Steen P. Husbjerg ved derfor endnu ikke, hvordan Kristian Heilmann stiller sig til sigtelserne.

Inden dørene blev lukket blev sigtelsen læst op, og her fremgik det, at Kristian Heilmann ikke kun er sigtet for at have dræbt socialpædagogen Judy Meiniche Simonsen.

Han sigtes også for voldtægt eller forsøg på voldtægt. Politiet kan dog endnu ikke fastslå, om der var tale om fuldbyrdet voldtægt.

Læs også:

Se også: Judy kæmpede for sit liv

Den 46-årige Judy Meiniche Simonsen blev fundet afklædt med 18 knivstik i brystet og skader i hovedet og på kroppen.

Endelig bliver Kristian Heilmann også sigtet for tyveri og brugstyveri af to biler, der blev brugt ved flugten.

Politiet har ikke kunnet nå at fremlægge en obduktionsrapport i forbindelse med grundlovsforhøret, men sigtelserne bygger på udtalelser fra retsmedicinerne.

Læs også:

Se også: Formodet drabsmand sigtet for trusler mod ansat

Kort før kl. 10.00 torsdag formiddag så en politipatrulje en stjålet bil ved Randers. Efter en kort eftersættelse kørte bilen ind i et vejtræ på Skovvadbrovej ved Bavnehøjsvej i Bjerregrav Stationsby.

Da politiet kom frem til bilen, kunne de konstatere, at det var Kristian Heilmann, som lå hårdt kvæstet i bilen.

Politiets indsatsleder på stedet oplyste til ekstrabladet.dk, at politiet var omkring 500 meter fra Kristian Heilmann, da han af ukendte årsager fortsatte lige ud i en kurve med 60-80 km/t.

Den 39-årige Kristian Heilmann er beboer på bostedet Blåkærgaard ved Viborg, hvor han afsonede en behandlingsdom for grov vold.

Tirsdag aften tog han og socialpædagogen Judy Meiniche Simonsen fra bostedet ud på en køretur i en sølvgrå Skoda, så han kunne få lidt frisk luft.

Læs også:

Se også: Efterlyst: Jeg blev kriminel fordi mor blev myrdet

Da de efter en time ikke var kommet tilbage, blev der slået alarm fra Blåkærgaard, da man heller ikke kunne få kontakt til deres mobiltelefoner.

Natten igennem blev de to eftersøgt med blandt andet helikopter, og onsdag formiddag blev pædagogen fundet død ved ishuset i Dollerup nær Hald Sø.

Ved du noget? Mail 1224@eb.dk eller sms 1224 (almindelig sms-takst)

1 af 2 Den 39-årig Kristian Heilmann er sigtet for drabet på den 46-årige socialpædagog Judy Meiniche Simonsen. (Privatfoto)
2 af 2 Kristian Heilmann bliver her bragt ind til traumecenteret på Aarhus Sygehus, hvor han lige nu ligger i kunstig koma. (Foto: Claus Bonnerup)