Blodige overgreb: 5-10 drab i timen

Syriske aktivister melder om mindst 110 dræbte i byen Homs, hvor børn og voksne hver time bliver bombarderet af regeringsstyrker

(Foto: Fra Youtube via twitterprofilen SyrienNyheter)
(Foto: Fra Youtube via twitterprofilen SyrienNyheter)

Regeringsstyrkenes blodige overgreb mod civilbefolkningen i Syrien fortsætter med tilsyneladende uformindsket styrke.

Mindst 110 civile er torsdag dræbt i den belejrede millionby Homs, oplyser syriske aktivister.

- Antallet inkluderer tre familier, hvis lig blev gravet ud af ruinerne af deres hjem, lig der er bragt til felthospitaler og mennesker, der er døde af deres kvæstelser i dag, oplyser De Lokale Koordinationskomitéer i en udtalelse, der er sendt til nyhedsbureauet Reuters.

- Billederne som kommer fra Homs nu er alt for stærke til at lægge op her, skriver de to eksilsyrere bag twitterprofilen @SyrienNyheter her til aften - og de to har ellers ikke holdt sig tilbage for at vise gruopvækkende og skræmmende billeder.

TV: Kameramand følger syriske oprørere

Informationerne fra Syrien er sparsomme, da præsident Assads styre har forment udenlandske journalister adgang til landet.

Twitters Syrien-dækning
Forfatterne bag SyrienNyheter-profilen, Bassam og Iman Al-Baghdady, skriver fra Sverige ( eksternt link) og holder sig via satellittelfonforbindelser i kontakt med syriske reportere og kilder i landet.

På Twitter dokumenterer de mange gange dagligt de umenneskelige overgreb, der stadig finder sted. Hver dag, nye dødstal.

- I dag er der mellem 5 og 10 dødsfald i timen, skriver SyrienNyheter ved 14.30-tiden.

- 45 dødsofre i Syrien foreløbig i dag, heraf 8 børn, skrevet ca. 12.40.

- Helikoptere deltager i bombningen af byen Homs, ca. 10.40.

ADVARSEL STÆRKE BILLEDER, via SyrienNyheter: YouTube: Sara blev 18 år ( eksternt link)
Før middag var dødstallet oppe på 45, alene for i dag.

Syriens hær har i de seneste seks dage sendt en regn af granater og raketter ned over byen, hvor modstanden mod præsident Bashar al-Assads styre er markant.

- Raketterne regner ned over os, og regeringsstyrkerne bruger det tunge artilleri, siger Ali Hazuri, en læge i Baba Amr-distriktet, som AFP har talt med over telefonen.

En anden aktivist i samme område fortæller, at beboerne gemmer sig i stueetagen i deres huse, fordi der ikke er nogen kældre, de kan søge tilflugt i.

- Når man vover sig udenfor, kan man se kratere for hver 10 meter, siger aktivisten, Omar Shaker.