Otteårig pige blandt ofrene i Grønland

Politiet kender endnu ikke motivet bag onsdagens tre drab i Grønland, hvor to kvinder og en otteårig pige mistede livet

En pige på otte år var blandt de tre, der blev dræbt i den lille grønlandske bygd Nutaarmiut onsdag.

De to andre drabsofre var en kvinde på 75 og en kvinde på 31 år.

Det skriver politimesteren i Grønland i en netop udsendt pressemeddelelse.

Den formodede gerningsmand til drabene blev kl. 09.00 i morges fremstillet i Kredsretten i Upernavik.

Politiet ved endnu, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Overført til Riget
De to evakuerede personer – to mænd på henholdsvis 32 og 81 år – er overført til Dronning Ingrids Hospital i Nuuk, og den 81-åriges tilstand er fortsat meget kritisk. Det forventes, at begge personer i dag bliver overført til Rigshospitalet i Danmark.

Læs også: Grønlandsk offer svæver mellem liv og død

De to yderligere personer, som efter politiets opfattelse har været udsat for drabsforsøg, er en kvinde på 24 år og en dreng på 2 år. Personerne, der er i familie med hinanden, er begge uskadte.

Grundlovsforhør i eftermiddag
På forsvarerens begæring har kredsretten besluttet, at grundlovsforhøret skal afholdes for lukkede døre. Politiet har protesteret mod dørlukningen og kendelsen er blevet kæret til landsretten, skriver politimesteren.

Den 22-årige formodede drabsmand er foruden tre drab sigtet for to yderligere drabsforsøg i Nutaarmiut nær Upernavik.

Torsdag eftermiddag dansk tid bliver den 22-årige fremstillet i grundlovsforhør i Upernavik. Her vil han blive præsenteret for den alvorlige sigtelse.

Først forlød det, at der var tale om et skuddrama, men siden er det kommet frem, at ofrene blev dræbt og såret af 'de forhåndenværende genstande'.

Nutaarmiut er en lille bygd, som blot er hjemsted for 50 beboere. Det var en af beboerne, der anmeldte sagen til politiet.

Anmelderen fortalte politiet, at han havde fundet de dræbte og sårede i en bolig, og det fik politiet til at sende en helikopter fra den nærmeste politistation i Upernavik til gerningsstedet.