Tre dræbt af skud i Grønland

Politiet i Grønland har fået meldinger om, at tre personer er blevet dræbt af skud nær den nordgrønlandske by Upernavik. Yderligere to skulle være såret

- Vi har fået en anmeldelse fra en borger om, at der er fundet tre personer skuddræbt i en beboelse i bygden Nutaarmiut. Der skal også være to sårede, siger administrationschef ved politimesterembedet i Grønland, Claus Risbjerg til Politiken.

Undersøger sagen
Han oplyser desuden, at der ikke er ikke fast politi i alle Grønlands bygder, og derfor har politiet ikke selv bekræftet tragedien. Der er netop nu en helikopter i luften med en gruppe politifolk, som skal undersøge sagen.

Læger på vej
Det er naturligt for mange grønlændere at bære skydevåben, da de går på jagt. Endnu er der ingen oplysninger om gerningsmand og motiv.

Vi har ingen oplysninger om gerningsmanden. Vi har en helikopter, der lander deroppe cirka 10.30 lokal tid (14.30 dansk tid, red.) med politifolk, læge og sygeplejersker, og når vi har vores folk på stedet, har vi informationer at give. Indtil videre har vi alle oplysninger fra anmelder, siger administrationschefen.