Nu falder dommen i Lisa-sagen

Onsdag afsiges der kendelse i sagen mod Jimmy Paaske, der er anklaget for drabet på den 37-årige alenemor fra Herlev. Følg afgørelsen direkte her fra kl. 10.00

Såfremt den tiltalte Jimmy Paaske findes skyldig i drabet på den 37-årige Lisa Andersen, forventes straffen at lyde på 12 års fængsel. En mentalundersøgelse har vist, at 49-årige Paaske ikke lider af nogen psykisk sygdom, hvorfor han er strafegnet. (Foto: Privatfoto)
Såfremt den tiltalte Jimmy Paaske findes skyldig i drabet på den 37-årige Lisa Andersen, forventes straffen at lyde på 12 års fængsel. En mentalundersøgelse har vist, at 49-årige Paaske ikke lider af nogen psykisk sygdom, hvorfor han er strafegnet. (Foto: Privatfoto)

Ikke et ord om savnet af sin kæreste gennem 15 år. Og ikke det mindste tegn på sorg over den femårige søns meningsløse tab af sin mor kom der, da den drabstiltalte Jimmy Paaske tirsdag fik det sidste ord i sagen mod ham ved Retten i Glostrup.

– Hvis jeg kun havde læst om denne her sag (i medierne, red.), havde jeg aldrig vidst, at den handlede om mig, indledte Paaske køligt sin to minutter lange erklæring.

LÆS OGSÅ:

Se også: Lisa-drabet: Forsvarer savner 'rygende pistol'

Derpå redegjorde den 49-årige helt nøgternt, udførligt og fattet for, hvilke fejl gerningsmanden bag drabet på Lisa Andersen i julen 2010 i hans øjne havde begået – og hvad han selv ville have gjort anderledes.

Ville have ryddet op
– Hvis jeg vidste, at jeg gjort noget forkert, hvorfor har jeg så ikke bare gjort et par enkelte ting? Det havde taget mig 30 minutter at gøre min mors bil ren. Og med den viden, jeg har om computere, havde det taget mig halvanden time at destruere alt på computeren, så politiet aldrig havde en chance for at finde noget som helst, sagde Paaske knastørt i retten, mens han hyppigt skævede til et A4-ark med håndskrevne noter.

LÆS OGSÅ:

Se også: Anklager: Jimmy dræbte Lisa i det fri

Mens stemmen altså var fast, virkede Jimmy Paaskes kropssprog dog nærmest hektisk. Den tiltalte har ellers fra vidneskranken selv bedyret, at han ’aldrig gestikulerer’, hvilket under de foregående tre retsmøder er blevet bekræftet. Og i en mentalundersøgelse af den tiltalte karakteriseres Paaske som ’rigid’, ’resignerende’ og ’passiv aggressiv’.

Ro i hjertet
Men tirsdag kom det næsten til fagter, da Paaske rundede sin tale af

– I kan dømme mig, men I kan heldigvis aldrig gøre mig til gerningsmand. Jeg har en god samvittighed, og jeg har ro i hjertet, fastslog den radmagre, diabetesramte mand, idet han rejste sig fra vidneskranken med nogle leddeløse bevægelser.

Derpå trak de syv nævninge og tre dommere sig tilbage for at tage stilling til skyldspørgsmålet.

Kendelse i sagen afsiges onsdag kl. 10.00. Såfremt Jimmy Paaske kendes skyldig i de tre anklagepunkter, som omfatter drab, usømmelig omgang med lig samt våbenbesiddelse, er der strafudmåling umiddelbart efter kendelsen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Anklagerens krav: Eksmand skal dømmes for Lisa-drab

Følg med live i feltet over artiklen fra kl. 10.00 onsdag formiddag!