Millionsvindlende advokat idømmes fængsel

En advokat fra Fyn er blevet idømt ubetinget fængselsstraf for at have snydt sine klienter for millioner

Den fynske advokat Per Ellegaard Møller fra Årslev er blevet idømt en ubetinget fængselsstraf på to år og seks måneder. Han mister oven i hatten retten til at drive advokatvirksomhed.

Det afgjorde Retten i Svendborg mandag.

Advokaten er dømt for at have svindlet og bestjålet sine klienter for omkring fem millioner kroner.

En stor del af de stjålne penge har han investeret i fejlslagne aktiehandler.

Oprindelig lød tiltalen på 7,5 millioner kroner, men retten valgte at lade en tvivl om nogle tal komme advokaten til gode.

Tvivlen er opstået, fordi han tilbage i 2008 stoppede med at bogføre og holde styr på regnskabet i sin enkeltmandsvirksomhed. Derfor har det været svært at danne sig et nøjagtigt overblik.

Dommen stemmer meget godt overens med anklagemyndighedens ønske om at sende den nu dømte advokat i fængsel i tre år og afskære ham retten til at drive advokatvirksomhed foreløbig.

Forsvarer Henrik Perregaard havde håbet på et noget mildere slutresultat, nemlig højst to års fængsel, med mulighed for at gøre dommen betinget af samfundstjeneste.

Dommeren lagde ved domsafsigelsen vægt på det alvorlige i, at Per Ellegaard Møller ikke har levet op til sit ansvar som advokat over for sine klienter og har brudt tilliden til dem.

Ifølge Henrik Perregaard har sagen, der nu har varet i over tre år, taget psykisk hårdt på hans klient, der både er gået konkurs, blevet separeret fra konen og af økonomisk årsager er flyttet ind hos sin mor.

Den nu dømte advokat sad under hele retsmødet med bøjet hoved og reagerede nærmest heller ikke, da dommen blev læst højt.

Efter en kort snak med sin forsvarsadvokat udbad Ellegaard Møller sig betænkningstid med hensyn til at modtage dommen.