Fandt kondomer efter voldtægt på 19-årig

Politiet efterforsker to voldtægter på Københavns Vestegn i weekenden. På en iskold græsplæne ved Gladsaxe Gymnasium blev en 19-årig voldtaget af flere mænd, der brugte kondomer


Vis stort kort

Politiet har gode spor efter en formodet gruppevoldtægt på en 19-årig pige på en græsplæne bag Gladsaxe Gymnasium på Buddinge Hovedgade. Politiets hunde har fundet brugte kondomer på stedet, som den 19-årige selv har udpeget som gerningsstedet.

Derfor har politiet sikre dnabeviser, hvis det lykkes at finde gerningsmændene. Den 19-årige mener, at der var flere om voldtægten, men hun har ikke kunnet oplyse nærmere.

Voldtægten var den første af to i weekenden på Københavns Vestegn.

Natten til mandag blev en 16-årig pige ifølge sin forklaring voldtaget af en omkring 20-årig mand i en lejlighed på Østre Lindeskov i Glostrup.

- Vi har gode spor i begge sager, siger efterforskningsleder Ole Nielsen.

Technofest på gymnasiet
Den første anmeldelse fik politiet kl. 02.40 natten til lørdag. Den 19-årige var til technofest på Gladsaxe Gymnasium, og gik på et tidspunkt ud for at få frisk luft. Flere mænd fra festen fulgte med, og voldtog hende på en græsplæne bag gymnasiet.

Hun fik ringet til sine forældre, der hentede datteren og anmeldte voldtægten til politiet på Bellahøj.

- Vi har fundet gerningsstedet, og sikret tekniske spor, siger efterforskningsleder Ole Nielsen.

To veninder tog med mænd hjem
To veninder, der søndag aften og nat var til fester i Bagsværd og Brøndby Strand, fik tilbud om et lift til Glostrup Station, men endte i stedet med to mænd i en lejlighed i Glostrup på Østre Lindeskov. Her faldt den ene pige i søvn i stuen med et tæppe over sig.

Da hun vågnede senere, hørte hun lyde fra det tilstødende værelse, men tolkede det som om, hendes veninde havde sex med den ene af mændene og lod dem være, fordi hun troede de 'hyggede' sig.

Den anden mand havde forladt lejligheden.

Flåede tøjet af 16-årig
Om morgenen tog pigerne hjem til den 16-åriges mor, og pigen fortalte, at hun var blevet voldtaget af en mand, der ved fire-tiden om morgenen kom ind til hende, flåede tøjet af hende og voldtog hende.

Han beskrives som af anden etnisk oprindelse, cirka 21, muligvis tyrkisk, 170 cm. høj, slank og veltrænet, muskuløs af bygning, skaldet med fipskæg på hagen. Han var iført en rød/hvid ternet skjorte, hvid T-shirt, beige bukser og sorte 'Air-max' sko.

- Vi har fundet lejligheden, men har endnu ikke anholdt manden, siger efterforskningsleder Ole Nielsen.