Klippekortsvindler udvises af Danmark

En 40-årig klippekortsvindler fik intet ud af at anke sin sag til landsretten, der i stedet skærpede dommen

En 40-årig herboende tyrker har nu Østre Landsrets endelige ord for, at det var en rigtig dårlig idé at fremstille falske busklippekort til en værdi af minimum 1,3 millioner kroner og derefter forsøge at videresælge dem.

Erdal Gülmez blev torsdag idømt fængsel i et år og seks måneder og herefter udvisning af Danmark uden mulighed for at rejse ind igen de næste 12 år.

I Københavns Byret slap den dømte med ét års fængsel og betinget udvisning - en dom, han ankede til landsretten i et forsøg på at få afgørelsen mildnet og udvisningen annulleret.

Den handling har nu haft den modsatte effekt, eftersom landsretten i stedet har valgt at skærpe straffen betragteligt.

Mere konkret drejer sagen sig om næsten 10.000 falske blå og gule klippekort til henholdsvis to og tre zoner i København, som i 2010 blev videresolgt til flere kiosker i københavnsområdet.

Flere af kioskejerne henvendte sig til politiet, som derfor fandt frem til den 40-årige via det telefonnummer, han selv havde givet kioskejerne.

I september 2010 scorede Nordsjællands Politi den store gevinst, da det opdagede en sending med 9597 falske klippekort til en værdi af 1.295.595 kroner fra et trykkeri i Izmir, Tyrkiet.

Ifølge politiet stammede de klippekort, som Erdal Gülmez solgte, fra samme parti som de 9597 klippekort.

Selvom Erdal Gülmez er fraskilt og har to sønner boende i Danmark, vurderer landsretten ikke, at udvisningen vil være af særlig belastende karakter, fordi både moderen og børnene er tyrkiske statsborgere og taler tyrkisk.

Den 40-årige mand er tidligere dømt af Østre Landsret for at forfalske danske frimærker til en værdi af 1,5 millioner kroner.