Rigsrevisionen gransker politiets it-flop

Rigsrevisionen er allerede i gang med at undersøge politiets kuldsejlede it-system Polsag

Statskassens vagthund, Rigsrevisionen, er allerede i fuld gang med at granske forløbet omkring det kuldsejlede it-system til politiet, Polsag. Det oplyser rigsrevisor Henrik Otbo til Ritzau.

- Vi indledte en undersøgelse i december måned sammen med Justitsministeriet og Rigspolitiet, fortæller Henrik Otbo.

Fredag besluttede regeringen at droppe it-projektet, som har været under udvikling i mere end otte og år og kostet skatteyderne en halv milliard kroner.

Rigsrevisionen har som opgave at kontrollere, at der ikke er nogen slinger i valsen i den måde, staten bruger sine penge på, og revisionen kan vælge at indlede undersøgelser af egen drift.

- I det her tilfælde har vi valgt at tage sagen op af egen drift, fortæller Henrik Otbo.

Regeringens beslutning fredag kommer, efter at projektet flere gange i årenes løb er blevet forsinket og fordyret. Derfor har Rigsrevisonen da også gennem længere tid været opmærksom på sagen.

- Det er en sag, vi har holdt øje med og fuldt med i, for det er en stor investering, der er betydeligt forsinket, siger Henrik Otbo.

Undersøgelsen kommer til at tage lang tid. Ifølge Henrik Otbo regner man med et sted mellem 8 og 10 måneder.

- Vi kigger på årsagerne til forløbet: Hvorfor projektet er forsinket, og hvordan man har håndteret projektet, siger Henrik Otbo.

Blandt andet vil Rigsrevisionen kigge nærmere på, om det er leverandøren, CSC, som er årsag til forsinkelserne, eller om det har andre forklaringer.

Det er ikke Rigsrevisionens opgave at placere et egentligt ansvar. Rigsrevisionen kan alene udtale kritik af sagens aktører.

Spørgsmålet om det egentlige ansvar er en sag mellem parterne, der i sidste instans kan ende i retten.