Lisas søster: Eksmanden tog kvælertag

Anklagede Jimmy Paaske gik amok og tog kvælertag på den dræbte kvinde ved en nytårsfest

Ifølge søsterens forklaring tog eksmanden, den anklagede Jimmy Paaske, kvælertag på Lisa Andersen (billedet) ved en nytårsfest for år tilbage. (Foto: Privatfoto)
Ifølge søsterens forklaring tog eksmanden, den anklagede Jimmy Paaske, kvælertag på Lisa Andersen (billedet) ved en nytårsfest for år tilbage. (Foto: Privatfoto)

RETTEN I GLOSTRUP (ekstrabladet.dk): Den i dag 49-årige Jimmy Paaske satte sig overskrævs på Lisa Andersen og tog kvælertag på hende ved en nytårsfest for år tilbage.

Det fortalte den dræbtes søster, MLP, i dag, hvor hun blev afhørt som vidne i retssagen mod den tiltalte Jimmy Paaske.

- Han råbte og skreg som en sindssyg, refererede MLP.

MLP var ikke selv til stede ved den pågældende nytårsaften, men fik forløbet beskrevet af en tredje søster, A.

Begivenheden fik i første omgang MLP til at droppe forbindelsen til Lisa, fordi hun tog afstand til eksmandens voldelige adfærd. Siden blev kontakten imidlertid genoptaget efter et dødsfald i familien, men MLP var fortsat bekymret over Jimmy Paaske.

LÆS OGSÅ:

Se også: Lisas svigermor blev aflyttet af politiet

Lettet over brud
Derfor var MLP også lettet, da Lisa og eksmanden gik fra hinanden.

- Hun blomstrede op, sagde MLP om Lisa efter bruddet.

Samtidig beskrev MLP, hvordan Jimmy Paaske i tiden efter, han og Lisa flyttede fra hinanden forsøgte at bruge sønnen Frederik til 'at dominere' sin tidligere samlever.

- Det var problematisk, forklarede MLP og sagde, at hun flere gange havde sin grædende søster i røret.

Sideløbende med tvisten om sønnen udviklede Lisas forhold til ejendomsmægleren OS sig, ifølge den dræbtes søster. Fra 'kun at handle om sex' til en mere seriøs karakter, fordi Lisa angiveligt forelskede sig i OS.

Anklaget meldte Lisa savnet
Lisa Andersen forsvandt sporløst i julen 2010, og det var hendes drabsanklagede eksmand Jimmy Paaske, der meldte hende savnet. Kvindens lig blev fundet nedgravet i et skovområde ved en rideskole en kilometer fra Lisas bopæl i Melissehaven i Herlev.

Ud over drab er den høje, slanke, gråhårede Paaske tiltalt for usømmelig omgang med lig samt besiddelse af en række våben, herunder to springknive, fem spidse knive, en kårdestok og en kastekniv.

Jimmy Paaske har siden anholdelsen været tavs og nægtet sig skyldig. Retssagen mod Jimmy Paaske afsluttes 8. februar.

LÆS OGSÅ:

Se også: Lisa-drabet: Anklaget eksmand og hans familie lider af hukommelsestab