Lisa-drabet: Anklaget eksmand og hans familie lider af hukommelsestab

Både Lisas eksmand, hans mor og lillebror har svært ved at huske under deres vidneforklaringer i retten

37-årige Lisa Andersen (billedet) blev dræbt i julen 2010. Hendes tidligere samlever, den 49-årige Jimmy Paaske, er anklaget for drabet. (Foto: Privatfoto)
37-årige Lisa Andersen (billedet) blev dræbt i julen 2010. Hendes tidligere samlever, den 49-årige Jimmy Paaske, er anklaget for drabet. (Foto: Privatfoto)

RETTEN I GLOSTRUP (ekstrabladet.dk): Den anklagede eksmand Jimmy Paaske lider af sukkersyge, hans mor MP af allergi, og lillebroderen TP har døjet med en hjernerystelse.

Fælles for dem alle tre er, at de har meget svært ved at huske detaljer for døgnene omkring den dræbte Lisa Andersens forsvinden 22. december 2010.

LÆS OGSÅ:

Se også: Lisa-drabet: Vidner så bevidstløs person blive slæbt over vej

Jimmy Paaske afgav forklaring om sin færden omkring ekskonens død i går, men moderen og broderen i dag har siddet i vidneskranken i Retten i Glostrup. Begge har svaret beredvilligt på anklagerens spørgsmål, men især under anklagerens spørgsmål har de bøjet af med den enslydende replik:

- Jeg husker ikke særlig godt.

LÆS OGSÅ:

Se også: Lisas svigermor fik bøde for at afstemme forklaring med drabsanklaget søn

Ikke overraskende er anklageren især interesseret i at få kortlagt den tiltalte Jimmy Paaskes gøren og laden i tiden omkring Lisas død.

Det er tidligere kommet frem, at Jimmy Paaske fire dage efter Lisas forsvinden udfærdigede et dokument, der angiveligt skulle bruges til at samstemme hans egen og moderens forklaringer til politiet. I dag er det yderligere fremkommet, at tiltaltes bror TP har slettet opkaldslister på sin mobil i tiden omkring julen 2010.

LÆS OGSÅ:

Se også: Lisas svigermor blev aflyttet af politiet

Lisa Andersen forsvandt sporløst i julen 2010, og det var hendes drabsanklagede eksmand Jimmy Paaske, der meldte hende savnet. Kvindens lig blev fundet nedgravet i et skovområde ved en rideskole en kilometer fra Lisas bopæl i Melissehaven i Herlev.

Ud over drab er den høje, slanke, gråhårede Paaske tiltalt for usømmelig omgang med lig samt besiddelse af en række våben, herunder to springknive, fem spidse knive, en kårdestok og en kastekniv.

Jimmy Paaske har siden anholdelsen været tavs og nægtet sig skyldig. Retssagen mod Jimmy Paaske afsluttes 8. februar.

LÆS OGSÅ:

Se også: Lisa-drabet: Storsmilende eksmand ankommet til retten