Lisa-drabet: Storsmilende eksmand ankommet til retten

Trods drabsanklager og gårdsdagens timelange afhøring af anklager er det en smilende Jimmy Paaske, der netop har taget plads i retten

Lisa Andersen forsvandt 22. december 2010 og blev nytårsdag 2011 fundet død og nedgravet ved en rideskole i Herlev. (Foto: Privatfoto)
Lisa Andersen forsvandt 22. december 2010 og blev nytårsdag 2011 fundet død og nedgravet ved en rideskole i Herlev. (Foto: Privatfoto)

RETTEN I GLOSTRUP (ekstrabladet.dk): Det blev i går mere end antydet, at det kan være jalousi til en ny elsker, der drev Jimmy Paaske til at dræbe sin ekskæreste, Lisa Sofie Engelhardt Andersen.

Anklager Christian Schrøder fremlagde onsdag adskillige indicier, der gennemhullede 49-årige Paaskes påstand om, at han og Lisa stadig var tiltrukket af hinanden længe efter forholdets ophør, ligesom han dokumenterede, at eksmandens dna var blevet fundet på Lisas nedgravede lig.

LÆS OGSÅ:

Se også: Lisas eksmand tog noter for drabsdøgnet

Paaske sad hele onsdagen fattet og stirrede stift ned i bordet foran sig, han tog noter og tegnede kruseduller, men på intet tidspunkt fortrak han en mine. End ikke under anklagerens fremvisning af makabre billeder af den maltrakterede Lisa så han op.

Anderledes munter virkede Jimmy Paaske i dag, da han med fem minutters forsinkelse blev ført ind i retslokalet. Han smilede og kiggede muntert ned mod tilhørerne, inden han tog plads ved siden af sin forsvarer, Henrik Stagetorn.

LÆS OGSÅ:

Se også: Lisas eksmand: Vi havde sex tre dage før drab

Mor vidner
En forklaring på det gode humør kan være, at dagens første vidne er Jimmy Paaskes mor, MP. Hun beskriver netop nu afdøde Lisa som 'en svær pige' og som en kvinde, der gik meget op i tøj og materielle goder. Udsagn, der står i skarp kontrast til den anklagedes fremstilling af Lisa som uhygiejnisk og som en, der kunne gå i flere dage uden at bade eller skifte tøj.

Lisa Andersen forsvandt sporløst i julen 2010, og det var hendes drabsanklagede eksmand Jimmy Paaske, der meldte hende savnet. Kvindens lig blev fundet nedgravet i et skovområde ved en rideskole en kilometer fra Lisas bopæl i Melissehaven i Herlev.

Ud over drab er den høje, slanke, gråhårede Paaske tiltalt for usømmelig omgang med lig samt besiddelse af en række våben, herunder to springknive, fem spidse knive, en kårdestok og en kastekniv.

Jimmy Paaske har siden anholdelsen været tavs og nægtet sig skyldig. Retssagen mod Jimmy Paaske afsluttes 8. februar.