Aarhusianer fængslet i Mexico

En 47-årig mand fra Aarhus sidder på anden måned fængslet for bedrageri i Mexico

Svindler eller offer for justitismord.

Mexicansk politi har anholdt og sigtet den 47-årige Hamza Karroum fra Aarhus for omfattende svindel, men selv kalder han det for pure opspind. Det skriver JP Aarhus.

Hamza Karroum har siddet fængslet i Rioverde i Mexico siden midten af december sidste år beskyldt for at have medvirket til at narre et større beløb fra en lang række mexicanere.

Hamza Karroum, som er dansk statsborger og tidligere har haft egen virksomhed, kalder bedragerianklagerne for opdigtede og et forsøg på afpresning.

- Jeg taler overhovedet ikke spansk. Jeg var bare på en kortere ferie i Mexico - et rekreationsophold efter alvorlig sygdom. Jeg rejste ind i landet den 26. november sidste år efter først at have været på Cuba og skulle have været hjemme inden jul. Men så blev jeg pludselig anholdt af politiet, mens jeg gik på gaden, og præsenteret for disse vanvittige anklager. Hvordan skulle jeg på nogle få uger kunne nå at lave et så omfattende svindelprogram, som politiet hævder? Jeg har overhovedet ikke været de steder i Mexico, som der henvises til. Det er opspind, siger han via en telefonforbindelse fra fængslet til JP Aarhus.

Ifølge Hamza Karroum har en dommer i Rioverde oplyst, at han kan løslades mod at betale et beløb svarende til ca. 850.000 kr.

Sagen har vakt opsigt i mexicanske medier. Aviserne Pulso og El Sol de San Luis bruger udtrykket 'troldmand' om den 47-årige, og de to medier knytter ham til den esoteriske organisation Congregación Beryes, der angiveligt har bedraget stribevis af mexicanere i adskillige kommuner.

Ifølge aviserne er der svindlet for mellem 220.000 og 440.000 kroner.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Mexico City er ifølge JP Aarhus fuldstændig lukkede om sagen.

Med henvisning til tavshedspligt vil myndighederne ikke bekræfte varetægtsfængslingen af Hamza Karroum.

En mailkorrespondance mellem Hamza Karroums bror, Nasser Karroum, og den danske ambassade i Mexico City bekræfter, at der er en sag.