Erik Skov dømt i Østre Landsret

Den tidligere toppolitiker Henriette Kjærs samlever Erik Skov Pedersen er dømt i Østre Landsret. Han fik tre års fængsel

Erik Skov Pedersen ankede dommen fra retten i Lyngby til Østre Landsret, der afsagde dom i dag. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Erik Skov Pedersen ankede dommen fra retten i Lyngby til Østre Landsret, der afsagde dom i dag. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)

Erik Skov Pedersen er netop blevet idømt tre års fængsel i Østre Landsret for millionsvindel. Det er en stadfæstelse af byrettens dom.

- Jeg har ingen bemærkninger til dommen, sagde en yderst fåmælt Erik Skov Pedersen, der ikke ville kommentere dommen overhovedet.

- Det blev jo en stadfæstelse ?

- Tja, sagde 48-årige Erik Skov Pedersen til ekstrabladet.dk. Han virkede lidt groggy over resultatet.

- Grov kriminalitet
Retsformand Jan Uffe Rasmussen sagde, at landsretten lagde de samme beviser til grund som Lyngby Ret og at byrettens dom var passende:

- Der var tale om grov og systematisk udnyttelse af tillid og kriminaliteten havde en professionel karakter, sagde retsformanden.

Stadfæstelsen af byretsdommen betyder, at Erik Skov Pedersen også skal betale 5,4 mio. kr. i erstatning til KJ Ejendomsinvest, som han snød for pengene ved at hæve honorarer for ejendomshandler, der aldrig fandt sted.

Erik Skov Pedersen har kun indrømmet bedrageri for 2,4 millioner kroner med falske købsaftaler på ungdomsboliger i Roskilde, rækkehuse i Glostrup og et privathospital i Brøndby. Resten af de honorarer han hævede hos KJ Ejendomsinvest var reelle nok, har han forklaret.

Bundløs gæld
Sammen med sin øvrige private gæld betyder erstatningen at Erik Skov Pedersen nu nærmest er i en bundløs milliongæld.

Den 9. maj sidste år fik Henriette Kjærs tidligere samlever tre års fængsel ved retten i Lyngby for dokumentfalsk og bedrageri til 5,4 mio. kr., men han ankede til Østre Landsret.

Erik Skov Pedersen svindlede alle for at få penge til sit 'ekstravagante' liv, sagde anklager Bettina Engmark under sin procedure i Østre Landsret, hvor hun krævede dommen over den forgældede finans- og erhvervsmand skærpet til tre et halvt års fængsel.

Erik Skov Pedersen sad klædt helt i sort i landsretten og med alvorligt ansigt.

- Har løjet for alle
- Han har løjet for alle og enhver. Gentagne gange. Selv hans egne venner. Selv hans egne samarbejdspartnere har han løjet for, sagde anklageren i sin procedure.

- Når anklagemyndigheden siger, at Erik Skov er den helt store bedrager, passer det slet ikke, lød det fra forsvarer Peter Blinkenberg. Han krævede byretsdommen omstødt eller straffen mildnet.

Forsvareren havde ligesom Erik Skov Pedersen ingen kommentarer til dommen.

Læs også: Erik Skov idømt tre års fængsel

Erik Skov Pedersen har været på fri fod siden han i foråret 2011 blev løsladt af byretten. Men han skal nu ind og afsone de tre års fængsel. Det kommer efter al sandsynlighed til at ske i Statsfængslet i Horserød.

Tilfreds anklager
Anklager Bettina Engmark var tilfreds med dommen - både på grund af kriminalitetens omfang og systematik og det svindlede beløbs størrelse.

- Sagen kunne måske have båret lidt mere i straf, men jeg er tilfreds med dommen, sagde hun.

Erik Skov Pedersen blev drevet ud i den omfattende svindel på grund af sit galopperende forbrug:

- Erik Skov har fra starten udnyttet den tillid, han er blevet vist. Og det gjorde han med et formål: Han skulle bruge penge til at opretholde en levevis, der ligger langt ud over det normale, sagde anklageren i sin procedure.

Forsvarer Peter Blinkenberg mente ikke, at Erik Skov Pedersen havde et overforbrug, der skulle finansieres med svindel. Det var i stedet fejlslagne investeringer på grund af finanskrisen, der fik Erik Skov Pedersens gæld ud af kontrol.