Dobbeltdrab: Begge er idømt 16 års fængsel

De to krigsveteraner, 33-årige Andreas Linnet og 26-årige Jonas Melchior Hansen, er begge idømt 16 års fængsel for dobbeltdrab i Møgeltønder

Tre stemte for livstid, da dommen blev afsagt over 33-årige Andreas Linnet og 26-årige Jonas Melchior Hansen i Retten i Sønderborg.

Men ni stemte for 16 år, så det blev dommen for de to krigsveteraner, der koldblodigt likviderede Elke Mamsen og hendes søn 'Lille' Hans Mamsen i deres hjem i Møgeltønder 10. september sidste år. De havde drukket tæt, inden de besluttede at køre fra Skærbæk til Møgeltønder for at opsøge de to ofre.

Drabene var angiveligt hævn for, at Linnet som barn, ifølge sin egen forklaring, blev voldtaget af Hans Mamsen som lille, og at dennes mor havde bedt ham glemme det.

Læs også: Anklager kræver livstid

Andreas Linnet modtager dommen, mens Jonas Melchior Hansen anker til frifindelse. Han har nægtet sig skyldig under sagen, mens Linnet har erkendt drabene.

Da de to tidligere i dag blev kendt skyldige i drabet, fremgik det af kendelsen, at retten havde lagt til grund, at drabet havde 'karakter af likvidering', og statsadvokaten fremførte i sin procedure, at han mente at de begge skulle idømmes livstidsstraffe.

Læs også: Nu er de kendt skyldige

Som skærpende omstændigheder nævnte han, at de planlagde drabene, havde medbragt en kniv og en jagtriffel og kørte en lang tur til gerningsstedet uden at vende om.

Desuden nævnte han, at drabene havde karakter af en militær snigpatrulje mod to ofre, der var værgeløse.

- Der er ikke en helt lignende sag at sammenligne med. Jeg mener, at gerningsmændene skal have livstid. Men jeg må erkende, at retten er på uprøvet grund, sagde statsadvokat Jan Rechendorff i sin procedure.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen