Tiltalt: Solgte 19-årig som sexslave

En litauisk mand er tiltalt for at have tvunget 19-årig pige til prostitution. Hun blev fundet af politiet i en klam sexhule i Vanløse

Den 19-åriges desperate nødskrig var skrevet på en lille seddel.
Den 19-åriges desperate nødskrig var skrevet på en lille seddel.

I 11 dage sled en 19-årig litauisk pige med at betjene sexkunder på en beskidt madras i et hus i Vanløse, før politiet befriede hende den 22. juni.

Nu er den 37-årige litauiske mand, der hentede hende i Litauen og kørte hende til Danmark, blevet tiltalt for menneskehandel.

Ifølge anklageskriftet truede han med at slå den 19-årige ihjel, og han misbrugte sin autoritet til at tvinge hende til prostitution.

Sexkunderne betalte blot 100-200 kr. for de sexuelle ydelser, fremgår det af anklageskriftet.

Læs også: Kvindes bøn om hjælp: Jeg bliver holdt som sexslave

Den 19-årige var sårbar, da manden omkring den 11. juni lokkede hende til at arbejde som prostitueret i Danmark. Han kørte hende fra Lituaen til en villa på Herlufholmsvej i Vanløse, hvor hun blev installeret i et rødt skur-anneks til en stor villa.

Bange for at blive slået ihjel
Hér blev hun - som anklageskriftet siger - 'til dels mod hendes vilje stillet til rådighed for flere mænd, der betalte hende ca. 100-200 kr. pr. gang for at yde dem seksuelle ydelser'.

Den 19-årige følte sig fanget som sexslave, selvom hun rent fysisk havde mulighed for at forlade det beskidte værelse, hvor det myldrede med kakkerlakker.

Men hun var angiveligt bange for den 37-årige, der truede med at slå hende ihjel. Hun fik dog via internettet sendt et nødråb til en ven i Litauen, der kontaktede det litauiske politi.

Herefter skred dansk politi ind, og den 19-årige brød grædende sammen, da hun blev 'befriet'. Hun forstod ikke straks, at det var politiet, men stak en seddel i hånden på en kvindelig betjent, hvor der stod:

'Hjælp mig. Jeg er sexslave fra Litauen. Ring til politiet og beskyt mig.'

Læs også: Nabo til slave-rede: Det er uhyggeligt

Da ekstrabladet.dk besøgte stedet myldrede det med skadedyr, ulækre madrester, beskidte madrasser og poser med skrald og gammelt tøj.

Den 19-årige er rejst hjem til Litauen, men skal vidne under sagen mod den 37-årige, der stilles for retten på Frederiksberg den 14. og 15 december. Han sidder stadig varetægtsfængslet.

Kommer til København for at vidne
Kvinden har tidligere været afhørt foran en dommer, i tilfælde af at hun ikke møder op.

- Flere af sexkunderne skal også føres som vidner, siger politiassessor Maria Cingari til ekstrabladet.dk.

Politiet kræver 5.033 kr. og 60 euro konfiskeret hos den 37-årige.

Hvis retten ikke giver anklagemyndigheden medhold i, at den 19-årige var offer for menneskehandel, så har anklageren rejst en sekundær tiltale om, at han har tilskyndet og bistået en person under 21 år til prostitution.

1 af 3 I dette klamme værelse måtte den 19-årige betjene en stribe mænd for 100-200 kroner.(Foto: Benjamin Kürstein)
2 af 3 I dette træskur til en villa i Vanløse betjente den 19-årige sine kunder.(Foto: Benjamin Kürstein)
3 af 3 Den 19-åriges desperate nødskrig var skrevet på en lille seddel.
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen