Jagter spor i sø i sag om død baby

Politiet vil sejle Søndersø tynd i håb om at finde spor, der kan føre til forældrene ti dødt spædbarn

(Arkivfoto: Claus Bonnerup)
(Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Lokalpolitiet i Viborg går nu i bådene i håb om at opklare fundet af en død nyfødt pige, som en 12-årig pige fandt flydende i Søndersø i onsdags.

- Vi vil i dag sejle søen igennem for at se, om der kunne være spor i sivskovene, siger vicepolitikommissær Henrik Grove.

Siden fundet af det lille lig har politiets bestræbelser på at finde frem til barnets forældre været forgæves.

Læs: Død pige har ligget i sø i over en uge

- Som det seneste har vi offentliggjort fotos af et turkisfarvet håndklæde, som barnet lå svøbt i, men det har ikke givet én eneste henvendelse, siger Henrik Grove.

Håndklædet er nu ved at blive undersøgt for eventuelle dna-spor fra moren, men derudover er det formentlig ikke muligt at benytte teknologien med genetiske spor.

- Det har vist sig, at det ikke er muligt at finde forældrene ved hjælp af barnets dna. Man kan knytte barnet til forældrene, hvis man har deres dna, men ikke omvendt, siger vicepolitikommissæren.

Politiets hunde har også afsøgt søbredden hele vejen rundt uden resultat, og diverse henvendelser til sundhedsmyndighederne har ikke bragt politiet på sporet af en kvinde, der har været gravid for nylig, men i dag ikke kan fremvise et barn.

- Som sagen er nu, står vi uden et eneste varmt emne, siger Henrik Grove.

Obduktionen af den nyfødte pige har vist, at hun har været i live kortvarigt.

Det er ikke afklaret, hvordan hun er død, men hun har ikke været udsat for vold.