Beviserne vokser mod Amagermanden

100 procents dna fra sved og sæd. Uomtvistelige sålaftryk og belastende vidneudsagn. Løkken af beviser strammer allerede om Marcel Lychau Hansens hals

De solide beviser mod Marcel Lychau Hansen tårner sig efterhånden op. (Privatfoto/Ekstra Bladet)
De solide beviser mod Marcel Lychau Hansen tårner sig efterhånden op. (Privatfoto/Ekstra Bladet)

I tyve år har det ifølge anklageskriftet lykkedes den tiltalte Marcel Lychau Hansen at undslippe lovens lange arm. I over to årtier har politiet ikke haft andet end en lummer mistanke rettet mod ham. Men efter retssagen mod den 46-årige Amagermand nu er over halvvejs i de i alt seks kriminalsager, begynder de solide beviser så småt at hobe sig op.

Her får du en status over den bevisbyrde, som politi og anklagemyndigheden indtil videre har bygget op imod ham:

Pensionist-drabet 1987: Det er primært et belastende vidneudsagn fra barndomskammeraten Tommy Velbæk, der er anklagerens hovedbevis. Tommy Velbæk har - ifølge sit vidneudsagn - i 24 år holdt på den hemmelighed, som Marcel Lychau Hansen engang skulle have betroet ham: At Marcel dræbte den gamle dame på tredje sal i Valby.

I fru Andrups lejlighed på Brøndkærvej fandt politiet dengang flere sålaftryk på de gennemrodede ting. Disse sålaftryk matcher ifølge nye tekniske undersøgelser uden tvivl Marcel Lychau Hansens nedslidte Adidas Spezial håndboldsko. Skoen har et særligt slitagemønster, et særligt sålmønster og en unik skade, der tilsammen - og med sandsynligheden 1:127 mio. - fastlægger, at der er tale om Marcel Lychau Hansens sko.

Drabet i Fasanskoven 1990: Han nægter nogensinde at skulle have haft sex med hende. Endsige at have set hende. Alligevel har politiet fremlagt beviser i form af sæd-rester fra Lene Buchardts trusseindlæg, der afslører Marcel Lychau Hansens dna med sandsynligheden 1:1 mio. Også dna-spor fra den 40-årige dræbte kvindes sorte short kan føres tilbage til den tiltalte.

En gammel skolekammerat har under retssagen vidnet mod Amagermanden. Han forsøgte allerede kort efter drabet i 1990 at oplyse politiet, at han på dagen for Lene Buchardts forsvinden så den dengang 24-årige Marcel i Fasanskoven. Han genkendte Marcel, fordi han har gået i parrallelklasse med ham.

Firedobbelt voldtægt 1995: Dna-spor - fundet i fibrene på et sjippetov, der blev brugt til at binde de fire sexofre med - belaster Marcel Lychau Hansen, da dna-sporene fra håndsved med sandsynligheden 1:1 mio. stammer fra den tiltalte.

I villaen fandt politiet også enkelte sålaftryk fra en Adidas Spezial Håndboldsko, som dem Marcel Lychau Hansen altid gik i. Dog har man ikke her, som i Andrup-sagen, kunnet fastslå skostørrelsen.

Kollegievoldtægt 2005: Nye undersøgelser af et fingeraftryk fra kollegieværelset, afslørede for blot en måned siden, dele af et håndaftryk på en dørkarm. Aftrykket stammer på samtlige 12 punkter fra Marcel Lychau Hansen.

Samtidig blev der fundet dna fra spyt på en mælkekarton, som gerningsmanden har drukket af. Også her lyder resultatet, at det med sandsynligheden 1:1 mio. er Marcel Lychau Hansens dna.

Læs også: Marcel efterlod håndaftryk på dørkarm
Læs også: Marcel: Det er ikke mit dna
Læs også: Sko fælder Amagermanden

Vangede-voldtægt 2007: I sagen om den 47-årige kvinde, der blev sexoverfaldet og var i livsfare på grund af det bælte gerningsmanden strammede om hendes hals, har politiet gennemgået de gamle dna-spor. Resultatet er dog ikke et fuldt match med den tiltaltes men svarer kun delvist til Marcel Lychau Hansen.

Andre beviser som telefonoplysninger eller vidner kan endnu blive fremlagt i retten, når sagen kommer for den 1. december.

Kolonihavevoldtægt 2010: Sagen er den sidste, der bliver behandlet i retten inden dommen, men kondomet fra Kongelundsvej fik sidste år hele Amagermand-sagen til at rulle. Kort efter den 17-årige pige var blevet voldtaget fandt en politihund et forseglet kondom. Dna-materialet heri peger med sikkerheden 1:1 mio. som værende Marcels.

Masteoplysninger omkring Marcel Lychau Hansens mobiltelefon, som kan knyttes til området på pågældende tidspunkt, spiller også en rolle i bevisførelsen. Sagen behandles i retten den 8. december.

Der forventes endelig dom i sagen mod Marcel Lychau Hansen den 22. december.