Dom i sag om bandekrigens første drab i dag

I dag bliver det afgjort, om en 25-årig mand er skyldig i drabet, der fik bandekonflikten til at eksplodere

Sent om aftenen den 14. august 2008 genlød boligkvarteret Tingbjerg i København af op mod 30 skud affyret fra et maskingevær mod en gruppe, der var forsamlet på det centrale torv i bydelen.

Da krudtrøgen havde lagt sig, lå den 19-årige Osman Nuri Dogan død på fortovet foran pizzeriaet Gonzales på Ruten.

Drabet fik bandekonflikten til at eksplodere - en konflikt, der siden har kostet mindst 10 mennesker livet, mens flere end 70 er såret.

Onsdag formiddag afgør et nævningeting i Glostrup, om det var den 25-årige MF, der affyrede skuddene fra bilen. Han var i 2008 medlem af AK81, men er for nylig blevet "forfremmet" til hangaround i Hells Angels.

Allerede dagen efter drabet blev han anholdt, men i det efterfølgende grundlovsforhør afviste dommeren at fængsle ham.

Det har da også været småt med tekniske beviser i sagen. Det nærmeste man kommer et sådant er en enkelt krudtpartikel, som blev fundet på den 25-åriges trøje dagen efter drabet.

Et jagtgevær udsender omkring 7000 partikler, når det bliver affyret.

I retten afviste MFs forsvarer, Michael Juul Eriksen, da også, at partiklen beviste noget som helst. Det kunne stamme fra andre skyderier i tiden op til drabet eller fra et af de våben, som cirkulerede i miljøet påpegede han.

Anklageren Henrik Aagaard lagde da også mere vægt på, at den 25-årige var kommet med flere forskellige forklaringer på, hvordan krudtpartiklen kunne være havnet på ham.

Det bedste kort på anklagerens hånd er et vidneudsagn fra en frafalden Hells Angels-rocker, der allerede har sendt flere af sine tidligere brødre bag tremmer. Han har fortalt, af MF pralede med, at det var ham, som affyrede skuddene den 14. august.

Motivet til det voldsomme skyderi var ifølge anklageren dels æresbegreber, dels jalousi. MF kom sammen med en pige, der også var sammen med en fyr fra Tingbjerggruppen, og som stod på torvet den sensommeraften i 2008.

Nævningetinget afsiger sin kendelse om den 25-åriges skyld klokken 11. Hvis han findes skyldig tager retten senere på dagen stilling til, hvilken straf han så skal have.