Mor anholdt: Fire-årig pige forladt i Spanien

En fire-årig pige er det uskyldige offer for en strid mellem forældrene. Hun blev bortført fra København af moderen, der i dag blev varetægtsfængslet

På et børnecenter i Spanien sidder en fire-årig pige forladt uden sine forældre.

Hendes 32-årige mor blev i går udleveret til dansk politi, der i dag fik hende varetægtsfængslet for 13 dage i dommervagten for borførsel af datteren, som faderen har forældremyndigheden over.

Han bor i København, men det er alligevel ikke sikkert, at pigen bliver udleveret til faderen af de spanske myndigheder, fordi hun er spansk statsborger.

En trist sag
- Det er en trist og lidt indviklet sag, som myndighederne nu må afklare. Vi skal alene forholde os til det strafferetslige, at moderen efter vores opfattelse har unddraget faderen forældremyndigheden, siger Kenneth Vesth fra afdelingen for personfarlig kriminalitet.

To københavnske betjente fløj i går til Madrid og hentede den 32-årige mor, der har siddet varetægtsfængslet i Spanien gennem nogen tid.

- Pigen er anbragt på et børnecenter, hvor de sociale myndigheder tager sig af hende, siger Kenneth Vesth.

Forældrene, der ikke er gift, gik fra hinanden for et par år siden og den 32-årige, der stammer fra Benin i Afrika, flyttede til Toledo syd for Spanien.

Bortført fra biograf
I april var hun på besøg i København og tog med datteren i Palads Biografen på Axeltorv om eftermiddagen den 4. april, mens faderen skulle til et møde. Fra biografen tog hun direkte i lufthavnen med datteren og fløj til Spanien.

Men dengang havde forældrene fælles myndighed over datteren - så i princippet begik den 32-årige mor intet ulovligt dengang.

Hun blev først 'kidnapper', da Statsforvaltningen Hovedstaden den 27. juni tillagde faderen en midlertidig forældremyndighed over datteren, som nu boede hos sin mor i Toledo. Men sagen kompliceres af, at pigen er spansk statsborger.

Københavns politi fik i sommer udsent en international arrestordre på den 32-årige mor, der blev anholdt af spansk politi.

Hun kom til København i går kl. 14.55, hvor hun formelt blev erklæret for anholdt, da hun satte fødderne på dansk asfalt.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere