Muhammedtegner skulle dræbes med lommekniv

Lars Vilks var målet for tre terrorfængslede mænd

Lars Vilks skulle dræbes med en lommekniv. (Foto: AP)
Lars Vilks skulle dræbes med en lommekniv. (Foto: AP)

I sidste uge kom det frem, at den danske Muhammed-tegner, Kurt Westergaard, skulle sprænges i luften i forbindelse med et besøg i Oslo - en plan der blev forpurret, da Politiets Efterretningstjeneste (PET) i samarbejde med deres norske kolleger fik Westergaard ekspederet ud af Norge.

Læs også:Tre fængslet for drabsplaner i Göteborg

Også den svenske Muhammed-tegner, Lars Vilks, har de seneste uger være tomdrejnigspunkt for et planlagt drabsforsøg, skriver flere svenske medier.

Det er nu fastslået, at tre mænd, der i sidste uge blev varetægtsfængslet for terrorplaner, havde planer om at dræbe den svenske tegner, der afbildede Muhammed som hund.

Læs også:Westergaard skulle sprænges i luften

Avisen Metro har fået fat i noget af politiets hemmeligstemplede materiale - en lommekniv, nedskrevne iagttagelser fra kunsthallen Röda Sten og et program fra kunsthallen med notater.

Vilks skulle efter planen have overværet en åbning af en kunstudstilling på Röda Sten, og det var her, drabet skulle have fundet sted.

Tegneren er ikke skræmt ved udsigt til de nu forpurrede attentatplaner.

- Jeg har siden 2007 levet med den viden, at nogen ønsker mig død, så det kommer ikke bag på mig eller skræmmer mig, siger Lars Vilks til expressen.se.