En fesen jetset-rocker

null

Sandbergs tidligere luksuslejlighed i velhaverghettoen Tuborg Havn. Månedlig husleje 25.000 kroner. (Foto: Benjamin Kürstein)
Sandbergs tidligere luksuslejlighed i velhaverghettoen Tuborg Havn. Månedlig husleje 25.000 kroner. (Foto: Benjamin Kürstein)

Selv om Brian Sandberg er opvokset under jævne kår i Slagelse - faren var lastbilchauffør, moren hjemmegående - er hang til luksus og selskab med de kendte blevet hans varemærke i de senere år. Både i medierne og internt i Hells Angels.

Af portrætbogen ' Gangster', skrevet af journalisten Henrik Madsen, fremgår det, at brødrene i HA anser hans dyre tøjsmag som ' fesen'.

Men mærkværdighederne accepteres på grund af Sandbergs andre kvaliteter.

Den nu 45-årige toprocker blev for alvor offentligt kendt, da det efter dramaet om Stein Bagger og IT Factory i december 2008 kom frem, at den narkodømte HA'er var bodyguard og sikkerhedschef for bondefangeren, som snød alle i dansk erhvervsliv.

Moderæs og bandekrig
Parret traf hinanden i VIPafdelingen hos Fitness. dk på Nygårdsvej i København.

Siden udviklede makkerskabet sig, så Sandberg fik etableret en livsstil, der omfattede de mest potente bilmærker i serierne fra Audi, BMW og Mercedes, hundedyrt mærkevaretøj og ditto solbriller samt luksuslejlighed til en månedlig husleje på 25.000 i velhaverghettoen Tuborg Havn.

Efter IT Factorys sammenbrud lykkedes det i en periode Sandberg at opretholde jetset-facaden, der også omfattede kæresteri med nøgenmodellen og bloggeren Kira Eggers.

Men i samme tidsrum eksploderede konflikten mellem HA og de rebelske indvandrerbander.

Netop de fi-ne manerer var ved den lejlighed tæt på at koste Sandberg livet.

Det skete, da han 29. januar 2009 skulle videre fra et møde hos HA på Svanevej i Københavns Nordvestkvarter til rockerbandens afdeling på Amager.

Smørrebrød noget lort
Sandberg spurgte HA-brødrene, om der var noget at spise ved mødet på Amager og fik det svar, at der var bestilt smørrebrød.

- Jeg kan ikke døje smørrebrød.

Jeg har spist smørrebrød i mindst fem år i fængslet.

Til alle besøg kommer folk med den samme kasse med det samme lort i, fortæller Brian Sandberg i bogen ' Gangster'.

På vejen vælger han derfor at køre til in-cafeen ' Joe & The Juice' i Ny Østergade i Københavns fineste kvarter tæt ved Kgs. Nytorv for at få en sandwich. Her blev han forsøgt likvideret af en dødspatrulje fra indvandrermiljøet, som var tæt på at dræbe Sandberg.

Bagefter husker rockeren den detalje, at ambulancefolkene må klippe hul i hans 5000 kroner dyre dynejakke fra Peak Performance, så fjerene flyver omkring som et snevejr.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen