Bortførte kvinder blev behandlet som hunde

Bortført i ti år: Lænkede kvinder måtte spise af en skål på gulvet

Amanda Berry og Gina DeJesus blev bortført i 2003 og 2004 og holdt fanget i et hus i Cleveland i ti år. (Foto: AP)
Amanda Berry og Gina DeJesus blev bortført i 2003 og 2004 og holdt fanget i et hus i Cleveland i ti år. (Foto: AP)

Amanda Berry, Gina DeJesus og Michelle Knight fik serveret mad i en skål på gulvet og var iført snor, når de var i haven bag rædselshuset i Cleveland, USA, hvor de blev fundet i live i tidligere på ugen.

De tre unge kvinder, der forsvandt for over ti år siden, blev ifølge politiet holdt som sexslaver af 52-årige Ariel Castro.

Den tidligere skolebuschauffør blev onsdag sigtet for både bortførelse og voldtægt, og han skal torsdag stilles for en dommer. Hans to brødre, Onil og Pedro, er ikke længere mistænkte i sagen.

Politichef Ed Tomba siger på et pressemøde, at politiet har beslaglagt genstande i huset, der understreger kvindernes grufulde liv i den to etageres ejendom på Seymour Avenue.

- Jeg kan bekræfte, at de var bundne, og at der var kæder og reb i huset, siger Tomba og tilføjer, at kvinderne kun sjældent kom uden for.

Se også: Nabo: Bortfører besøgte mig med den lille pige

De hyppige overgreb på kvinderne resulterede ifølge lokale medier i flere graviditeter, men kun et barn overlevede.

Amanda Berry fødte for seks år siden en datter i et lille oppusteligt babybassin med vand. En faderskabstest skal nu afgøre, om Castro er far til barnet.

Politichef Ed Tomba oplyser, at kvinderne var lænkede i forskellige værelser, så de ikke kunne tale sammen.

- De var ikke i samme rum, men de kendte hinanden og vidste, at de alle var i huset, siger politichefen på pressemødet i Cleveland.

Se også: Få kilometer fra kvindernes fængsel: Fandt 11 lig

Ifølge lokalavisen The Plain Dealer fik kvinderne skubbet en skål med mad gennem et hul i bunden af døren.

Vinduer og døre var aflåste og tildækkede med sorte plastikposer, mens baghaven - hvor et øjenvidne ved én lejlighed så en nøgen kvinde i snor - var beskyttet af et tre meter højt hegn, buske og træer.

- Efter at have afhørt de unge kvinder kan jeg sige, at den eneste mulighed, de havde for at flygte, var forleden dag, hvor Amanda slap fri, siger politichefen.

Ariel Castro trænede kvinderne til ikke at flygte ved at lade som om, han forlod huset - blot for at dukke frem fra sit skjul og gennembanke dem, hvis de forsøgte at stikke af. Et psykologisk trick, som skulle få kvinderne til at makke ret.

Se også: Syv bortførelser der også endte lykkeligt

Mens han ifølge politiet terroriserede og misbrugte sine fanger, opfattede naboerne Ariel Castro som en flink mand, der rodede med biler og spillede bas i lokale latinobands.

Men han havde en voldelig side, viser offentlige dokumenter. I 1993 blev han anholdt for hustrumishandling, men beviserne rakte ikke til domfældelse. I 2005 anklagede hans ekskone ham for at have banket hende så voldsomt, at han brækkede hendes næse.

Ariel Castros søn, den 31-årige bankmand Anthony, fortæller, at moren til sidst forlod den voldelige ægtemand.

- Han bankede også mig. Vi havde aldrig et tæt forhold på grund af det, og det var heller ikke noget, vi talte om, siger sønnen.

Amanda Berry blev bortført i 2003, da hun gik hjem fra arbejde på en burgerbar. De to andre kvinder forsvandt i 2004 og 2002. Berry og DeJesus vendte onsdag hjem til deres familier, mens Knight stadig er indlagt på hospitalet.

Triumf! Gina DeJesus stikker en tommelfinger i vejret, da hun kommer hjem efter ti års fangenskab. (Foto: AP)

1 af 3 Ariel Castro, 52, er sigtet for både bortførelse og voldtægt. Hans to brødre, Onil og Pedro, er til gengæld ikke længere mistænkte i sagen. (Foto: AP)
2 af 3 FBI-agenter undersøger huset, hvor tre unge kvinder blev holdt som sexslaver. (Foto: AP)
3 af 3 Amanda Berry og Gina DeJesus blev bortført i 2003 og 2004 og holdt fanget i et hus i Cleveland i ti år. (Foto: AP)