Nazi-Bandidos på vej til Hells Angels

Først glødende nazist, så krigsminister hos Bandidos - nu får han englevinger

Thomas Nakaba fungerede en overgang som krigsminister for en Nordsjællandsk Bandidos-afdeling. (Foto: Johnny Frederiksen)
Thomas Nakaba fungerede en overgang som krigsminister for en Nordsjællandsk Bandidos-afdeling. (Foto: Johnny Frederiksen)

Efter et par år som fredløse figurer i rockermiljøet har en gruppe tidligere Bandidos-rockere nu fundet ståsted hos Hells Angels, erfarer Ekstra Bladet.

Gruppen, der består af fire-fem personer, er – ifølge kilder, der følger miljøet tæt – nu optaget i HA.

Flokken, med Thomas Nakaba og Thomas Jusic i spidsen, røg på røv og albuer ud af Bandidos i september 2008.

Dengang erfarede Ekstra Bladet, at Bandidos havde bandlyst dem for brug af ublu ’forretningsmetoder’ – selv efter rockernes rå målestok.

Kilder med indsigt i miljøet vurderer, at en optagelse af Nakaba og Jusic’s gruppe i HA ikke vil bedre det i forvejen spændte forhold mellem de to rockerklubber. På det seneste har de to klubber haft flere sammenstød i Esbjerg.

Grove inkassoforretninger
Gruppen mistænktes på daværende tidspunkt for grove inkassoforretninger og brutale rulleforretninger i de lyssky miljøer.

Udsmidningen af Bandidos bundede ifølge Ekstra Bladets oplysninger i en angivelig rulleforretning mod en mand på den Københavnske Vestegn, der havde tætte forbindelser til andre Bandidos-rockere.

Manden blev tævet og truet. Truslerne var også rettet mod mandens familie. Sagen blev meldt til politiet, og siden fulgte en retssag, hvor flere af gruppens medlemmer fik mellem ni måneder og tre års fængsel.

Lå på lur med pistoler
Udsmidningen blev taget ilde op. Blandt andet fik en fremtrædende Bandidos-rocker brændt sin bil af. Efterfølgende blev han ringet op og fik beskeden om ’at næste gang ville det blive hans hus med ham inden i.’

Ved en anden lejlighed lå flere af de sortlistede på lur tæt ved rockerens bolig for om muligt at skyde ham.

Modsvarende kørte bevæbnede Bandidos-folk rundt på jagt efter de sortlistede. De besøgte steder, hvor de sortlistede eventuelt kunne tænkes at opholde sig. Beboerne fik håndfast at vide, at de ikke skulle pleje omgang med de sortlistede.

Set i det lys vurderer kilder at Bandidos ikke ligefrem vil se velvilligt på optagelsen af de tidligere medlemmer i Hells Angels.

Ballade om klubskift
Det er ikke første gang Bandidos-udbrydere skifter side. I oktober 2010 beskrev Ekstra Bladet, hvordan en lille gruppe tidligere Bandidos-folk i Ålborg blev optaget i Hells Angels.

Skiftet var et klokkeklart brud på den samarbejdsaftale, som rockerne indgik efter afslutningen på den Store Nordiske Rockerkrig sidste halvdel af 90’ erne. Ifølge aftalen måtte de to klubber ikke optage nuværende og tidligere medlemmer fra den anden klub.

Efterfølgende stod den ellers pressesky Jim Tinndahn, præsident for Bandidos MC Europe frem i Politiken og erklærede, at han havde revet aftalen midt over.

Bandidos har siden selv optaget flere folk, der før har været en del af HA’s struktur. Desuden har de oprettet afdelinger i byer, der eller ifølge aftalen var HA-områder.