Nazi-pige skal læse Anne Franks dagbog

Tankevækkende straf til tysk nynazistisk teenager

Nazi-pigen skal nu lære Anne Franks Dagbog. (Foto: Jens Dresling)
Nazi-pigen skal nu lære Anne Franks Dagbog. (Foto: Jens Dresling)

En dommer i Tyskland har idømt en 16-årig nynazistisk pige en straf, der forhåbentlig lærer teenageren nogen andre værdier, end de der hidtil har domineret den 16-åriges liv.

Pigen, der har overmalet 33 plakater fra partiet 'Die Linke' med hagekors og symboler for Waffen-SS, skal nu som en del af den ungdomssanktion, hun er blevet idømt, læse Anne Franks Dagbog.

Jødiske Anne Frank blev født i 1929 og døde af tyfus i koncentrationslejren Bergen-Belsen i begyndelsen af marts 1945. Hun er et de mest kendte ofre for jødeudryddelserne, og hendes dagbog om, hvordan hun og familien i Amsterdam holdt sig skjult for Gestapo i to år under 2. verdenskrig, er en af de mest læste bøger i verden.

Og da de tyske domstoles praksis over for unge forbrydere, er at lære dem noget, de kan bruge i fremtiden, frem for at straffe dem, valgte dommer Reinhardt Hering den noget alternative straf.

Efter at have læst Anne Franks rystende dagbog skal den 16-årige skrive en opgave om bogen. Det hele skal færdiggøres på ti dage.

Ud over denne straf er hun blevet idømt 20 timers samfundstjeneste.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere