Dobbeltdrab: Anklager kræver livstid

 Begge de skyldige drabsmænd skal have samme straf, mener anklageren

Anklageren procederer for livstid til dobbeltmordere. Fotos: Private
Anklageren procederer for livstid til dobbeltmordere. Fotos: Private

Statsadvokat Jan Rechendorff procederer for livstid til de to krigsveteraner, 33-årige Andreas Linnet og 26-årige Jonas Melchior Hansen.

De er begge kendt skyldig i drabet på 68-årige Elke Mamsen og hendes 42-årige retarderede søn Lille Hans i Møgeltønder i september sidste år. Her blev drabsofrene fundet liggende i entreen med adskillige knivstik i brystet og ryggen - og med halsen skåret over.

Læs også: Nu er de kendt skyldige

Mentalerklæringen viser, at begge de to krigskammerater er egnet til almindelig straf, og begge er diagnosticeret med post traumatisk stress.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

Værgeløse ofre
Mentalundersøgelsen af Andreas Linnet viser, at han er normal begavet og ikke sindssyg eller sindssyg i gerningsøjeblikket. Han har brugt alkohol og hash og har lidt af søvnproblemer og flashbacks fra krigen i Bosnien, og har været ramt af flere depressioner i de senere år.

Jonas Melchior Hansen har, ifølge erklæringen fra Retslægerådet, haft en almindelig opvækst. Hans far var politibetjent, men han døde af en blodprop, da Jonas var 5 år. Han har også lidt af søvnproblemer, angst og flashbacks.

Drabet blev kendelsen betegnet som havende 'karakter af likvidering', og statsadvokaten fremfører i sin procedure, at begge skal have samme straf. Som skærpende omstændigheder nævner han, at de planlægger drabene, har medbragt en kniv og en jagtriffel og kører en lang tur til gerningsstedet uden at vende om.

Desuden nævner han, at drabene har karakter af en militær snigpatrulje mod to ofre, der var værgeløse.

- Der er ikke en helt lignende sag at sammenligne med. Jeg mener, at gerningsmændene skal have livstid. Men jeg må erkende, at retten er på uprøvet grund, siger statsadvokat Jan Rechendorff i sin procedure.

Elke Mamsens efterladte ægtemand 'Gamle' Hans Mamsen kræver 605.000 kroner i erstatning for tab af forsøger. Hertil kommer udgifter til begravelse mv.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen