Hjemmeværnsmand redder barn

Denni Mytysia VanCamp reagerede instinktivt og reddede en treårig fra at drukne

Hjemmeværnsmanden Denni Mytysia VanCamp ved vandhullet, hvor han reddede den lille drengs liv. (Foto: Mads Hussing)
Hjemmeværnsmanden Denni Mytysia VanCamp ved vandhullet, hvor han reddede den lille drengs liv. (Foto: Mads Hussing)

Denni Mytysia VanCamp er dagens mand i Allerød.

Hjemmeværnsmanden, der er tidligere livgarder, reagerede instinktivt da en, da han så en treårig dreng hoppe i et dybt vandhul på Høvelte Kasernes øvelsesområde lørdag den 13. august.

Den treårige var ude og gå tur med sin mor på øvelsesområdet, hvor der egentlig ikke er adgang for privatpersoner. Heldigvis var Denni Mytysia VanCamp ude og løbe i området, hvor den treårige hoppede i vandhullet med klatrereb over.

- Selvom jeg har en iPod i ørerne, kan jeg høre en råbe. Jeg tager musikken ud af ørerne, og løber mod stedet, hvor jeg ser moderen. Jeg når at se drengen tage et skridt ud mod rebene, for derefter at hoppe og ryge helt under. Moderen ser ud til at være gået i chok, og jeg råber at jeg har ham, fortæller Denni VanCamp til Allerød Nyt.

Da drengen kommer op af vandet, er han helt livløs.

- Både han og moderen er gået i en form for chok, og det er først, da jeg lægger drengen, og moderen tager ham, at han begynder at hyle, siger Denni VanCamp til Allerød Nyt.

Moderen og drengen, der var på tur fra København er i en form for chok, så hjemmeværnsmanden foreslår, at de tager hjem til ham, så drengen kan komme i bad og få noget at spise. Der bruger han nogle af de teknikker, han har lært i Forsvaret og i Hjemmeværnet. Blandet andet i forhold til at yde psykisk førstehjælp.

Denni Mytysia VanCamp nåede at smide sin iPod, inden han hoppede i vandet for at redde drengen, men havde stadig sin mobiltelefon i lommen. Den har Hjemmeværnet dog besluttet at erstatte.

Oven i har et lokalt pizzeria givet ham et gavekort på 1000 kroner efter at have hørt om heltedåden.

Læs mere om episoden hos Allerød Nyt.

1 af 3 Drengen gik frem mod et af rebene, da han faldt i. (Foto: Mads Hussing)
2 af 3 (Foto: Mads Hussing)
3 af 3 Hjemmeværnsmanden Denni Mytysia VanCamp ved vandhullet, hvor han reddede den lille drengs liv. (Foto: Mads Hussing)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere