DNF kalder samarbejde med ektrem nazigruppe for 'en begynderfejl'

Danmarks Nationale Front siger, at det var en fejl, at de samarbejdede med Slavisk Union

Lars Agerbak Wittmann er lederen af Danmarks Nationale Front, og han har i flere år haft tætte forbindelser til den russiske nazistgruppe Slavic Union(Privatfoto)
Lars Agerbak Wittmann er lederen af Danmarks Nationale Front, og han har i flere år haft tætte forbindelser til den russiske nazistgruppe Slavic Union(Privatfoto)

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at den ekstremt højredrejede gruppe 'Danmarks Nationale Front' har været i kamptræning med russiske nazister.

- Vi vil kæmpe til døden, om det så er nødvendigt. Og vi mener det. Men vi opfordrer alle til ikke at bringe våben ind i kampen, siger talsmanden for DNF, Morten Borup.

Læs også: Danske nationalister kamptræner i Rusland

Men de danske nationalisterns afstandtagen fungerer bedst i teorien, for Ekstra Bladet er kommet i besiddelse gruppens dagbog, der viser, at DNF har kamptrænet med Slavisk Union.

Men det var bare en vildsvinejagt, siger talsmanden Morten Borup fra Danmarks Nationale Front, da Ekstra Bladet konfronterer ham med dagbogen og billederne fra turen til Rusland.

- Men I skriver, og jeg citerer, ' dagen efter øvede vi lidt taktisk fremrykning, tømte nogle æsker med ammunition på et gammelt bilvrag og kørte tilbage til Moskva'. Det er vel ikke vildsvinejagt? - Jeg var ikke selv med, og det er gået hen over mit hoved.

Det er jeg rystet over at høre. Altså direkte våbentræning har de ikke været med til. Men jeg får lige fat i dem, som var med på turen og spørger dem om det, siger talsmanden.

Kort efter ringer han tilbage.

- Jeg har talt med dem, og vi er godt klar over, at den her sag er belastende. Derfor vil vi gerne komme med en offentlig tilkendegivelse om, at vi har afbrudt alt vores samarbejde med Slavisk Union.

- De her mennesker viste sig at være for langt ude. De har været for ekstreme for os. Og vi beklager det signal, det har sendt. Men vi erkender åbent, at vi har begået nogle begynderfejl , og den her er slem , det må jeg indrømme.

- Du har talt med Holger Aanundsen.

Hvad fortalte han om våbentræningen? - Det kunne han simpelt hen ikke huske. Men han siger, at de har lavet nogle rigtig dumme poseringer med skydevåben.

- Nogle frygter, at jeres medlemmer bliver inspireret af, hvad der er sket i Norge. Gør I det? - Det gør vi naturligvis ikke.

Vi gør et stort arbejde for at forhindre, at nogle kunne få de tanker og tager stor afstand fra det. Ser man op til ham ( Anders Behring Breivik, red.), så er det ikke os, man skal støtte. Vi har aldrig været ude i noget, der handler om konflikt med loven.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER