Utøya: Kølerummet reddede kokkens liv

Peter Dyredal Nielsen gemte sig en time i et to grader koldt fryserum, da Anders Behring Breivik indledte sin massakre på Utøya

Anders Behring Breivik nåede aldrig forbi kølerummet under hans massakre på Utøya. Det reddede kokkenas liv. (Foto: VG)
Anders Behring Breivik nåede aldrig forbi kølerummet under hans massakre på Utøya. Det reddede kokkenas liv. (Foto: VG)

Da Anders Behring Breivik sen fredag eftermiddag indledte sin dødstogt rundt på Utøya, var kokken Peter Dyredal Nielsen i fuld gang med at tilberede aftensmad til deltagerne på AUF's sommerlejr på øen.

Først troede han, at det var fyrværkeri, han hørte, men alvoren gik hurtigt op for Peter Dyredal Nielsen.

LÆS OGSÅ: Ung dansker overlevede Utøya-massakre

- Jeg tog en hurtig beslutning. Fremfor at løbe ud på øen, gemte jeg mig i kølerummet. Huset, jeg var i, ligger midt på øen, men jeg måtte tage en beslutning. Og den reddede mit liv, fortæller 29-årige Peter Dyredal Nielsen til norske Dagbladet.

Han fortæller videre, at temperaturen i det 2 x 2,5 meter store kølerum var på to grader. Det var fyldt med mad, hvilket gjorde det nærmest umuligt at bevæge sig.

LÆS OGSÅ: 11-årig konfronterede Breivik

- Jeg stod og ventede på at dø. Kroppen går automatisk i overlevelsesmodus. Hvis han var kommet, havde jeg ikke været i live nu, fortæller Dyredal Nielsen, som opholdt sig i kølerummet i 61 minutter sammen med et kærestepar.

- Det var koldt, meget koldt. Jeg stod på en papplade for at fryse mindst muligt, og vi tissede i kartoffelsalaten for ikke at lave støj, siger Peter Dyredal Nielsen til Dagbladet.

LÆS OGSÅ: Massemorderen: Jeg vil redde Norge

Efter politiet pågreb Breivik, kunne Peter Dyredal Nielsen komme frem fra sit skjulested. Og han vil tilbage til Utøya.

- Jeg skal tilbage, og jeg vil fortsætte med at lave mad. Folk trænger til mad, og det er vigtigt ikke at lade sig skræmme af dette.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

1 af 2 Peter Dyredal Nielsen overlevede på Utøya ved at gemme sig i kølerummet. (Foto fra Peter Dyredal Nielsens Facebook-profil)
2 af 2 Anders Behring Breivik nåede aldrig forbi kølerummet under hans massakre på Utøya. Det reddede kokkenas liv. (Foto: VG)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen