Polsk mand afhørt i Breivik-sagen

Han har solgt kemikalier til massemorderen - nu samarbejder han med politiet

Massemorderen Anders Behring Breivik har haft ”erhvervsmæssige” forbindelser til Polen. Han har angiveligt købt komponenter til sin bombe i flere andre lande, men hans indkøb i Polen var begrænset. Så kryptisk udtaler Pawel Bialek, vicechef for den polske interne efterretningstjeneste, sig.

Det er nu bekræftet, at en polsk mand, har solgt kemikalier til Anders Behring Breivik via sin internetbutik i byen Wroclaw. Han betragtes som vidne i Breivik-sagen, og han samarbejder nu med politiet.

Foreløbige er han ikke anholdt, skriver det polske dagblad Gazeta Wyborcza. Tidligere har både polske og norske medier ellers meddelt, at en polsk mand var blev anholdt i sagen.

Fantastiske priser
Pawel Bialek tilføjer, at der ikke er tale om, at der er nogle ”ulovlige stoffer”, der blev solgt. Han forklarer desuden, at sælgeren ikke kunne vide, at kemikalierne ville blive brugt til en terroraktion.

Tidligere har det været oplyst, at det polske selskab, som havde handlet med Anders Behring Breivik, hedder Keten Chemicals i Wroclaw. På flere internet-fora omtales firmaets ejer, en Lukasz Mikus, som en upålidelig mand, der snyder sine kunder. Men til gengæld har han ”fantastiske priser” og kan levere til Norge. På firmaets hjemmeside står der, at man i firmaet taler både engelsk og svensk.

Kilder i Polen vil ikke oplyse navnet på den mand, der blev afhørt som vidne.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER