Mand anholdt i Polen for Oslo-terror

Adskillige medier rapporterer, at endnu en mand er blevet pågrebet i Polen i forbindelse med fredagens terrorangreb i Oslo

Polsk politi har angiveligt anholdt endnu en person i terrorsagen fra Oslo. (Foto: AP)
Polsk politi har angiveligt anholdt endnu en person i terrorsagen fra Oslo. (Foto: AP)

Ifølge norske og polske medier er endnu en mand blevet anholdt og sigtet i forbindelse med terroraktionen i Oslo af det polske sikkerhedspoliti.

Ifølge den norske avis Dagbladet skulle anholdelsen være sket i forbindelse med en razzia i den polske by Wroclaw i søndags. Manden skulle angiveligt være indehaver af en internetbutik i netop Wroclaw, der leverer kemiske produkter over nettet.

LIVE: Følg fremstillingen af massemorderen i Oslo

Ifølge Dagbladet skulle kontakten mellem de to personer have fremgået af Anders Behring Breiviks 1500 sider lange manifest, hvor han beskriver mulighederne for at handle med kemikalier fra Polen. Han nævner ifølge VG Nett også et konkret selskab.

Norsk politi vil dog foreløbig ikke af- eller bekræfte, at anholdelsen har forbindelse til terrorangrebet i Norge.

- Jeg har slet ingen kommentarer til det, siger politiets advokat Carol Sandbye til Dagbladet.no.

LÆS OGSÅ: Offentlighed får ikke massemorderen at se

Ifølge internetstedet Onet.pl skulle de polske myndigheder allerede i fredags have fået en henvendelse fra norsk politi, der bad dem om at undersøge manden og den forretning, han driver. Det har angiveligt resulteret i både en anholdelse og en sigtelse for medvirken til drab på flere personer.

En polsk advokat vurderer overfor Dagbladet.no, at der må være ganske tungtvejende beviser imod manden, eftersom myndighederne allerede nu går ud med detaljer om sigtelsen.

Ifølge VG Nett har norsk politi de seneste dage haft specielt fokus på adresser i Oslo, hvor polske statsborgere har opholdt sig.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER