Massemorderen bad til Gud om succes

Terroristen Anders Breivik bad Gud om hjælp, da han var tæt på at miste modet under konstruktionen af bilbomben

Anders Breivik med sin Ruger mini-14 automatriffel, der sammen med hans Glock 17 pistol blev brugt til massakren på Utøya.(privatfoto)
Anders Breivik med sin Ruger mini-14 automatriffel, der sammen med hans Glock 17 pistol blev brugt til massakren på Utøya.(privatfoto)

- Jeg bad for første gang i meget lang tid i dag. Han må sørge for, at jeg får succes med min mission.

Anders Behring Breivik, 32, bad Gud om hjælp til at terror-angrebet i Oslo ville lykkes.

Det fremgår af terroristen dagbog, som er en del af det 1500 sider lange manifest, som Anders Breivik sendte til finske politikere cirka en time før han gik i aktion i Oslo.

Dag 41 inde i forberedelserne smadrede et tordenvejr over gården i Rena nord for Oslo hans computer, der var central for hans research til planlægningen af terror-angrebet.

- Jeg forklarede Gud, at medmindre han ønskede at den marxistiske-islamiske alliance og den islamiske erobring af Europa i løbet af de næste 100 år skulle udrydde den europæiske kristendom, så må han sikre, at krigerne, der kæmper for at bevare kristendommen, sejrer.

- Han må sørge for, at jeg får succes med min mission, så den kan inspirere tusinder af andre revolutionære konservative nationalister, anti-kommunister og anti-islamister over hele Europa, skriver Anders Breivik i dagbogen lørdag den 11. juni.

Sprængte en test-bombe
Dagen efter besluttede Anders Behring Breivik at foretage en prøvesprængning af det sprængstof, der skulle bruges i detonatoren samt det sekundære sprængstof, der skulle udløse gødningsbomben.

Han brugte fire timer på at tørre tre gram DDNP, Diazodinitrophenol, i ovnen og mandag den 13. juni var han klar til prøvesprængningen.

Han forberedte testen med tre gram DNNP og 30 gram af det sekundære sprængstof PA, der skulle booste gødningsbomben.

- Jeg kørte til et meget øde sted. Hvis testen mislykkedes ville jeg afblæse operation A og fortsætte med den ikke-spektakulære operation B.

Anders Breivik skriver ikke konkret om planerne for de to operationer, men A må være bilbomben i Oslo centrum og B massakren på Utøya.

- Jeg tændte lunten, gik væk og ventede. Det var formentlig de længste 10 sekunder jeg nogensinde har oplevet.

- I dag var en god dag
BOOM ! Detonationen var succesfuld !!!! - Jeg kørte hurtigt væk for at undgå uønsket opmærksomhed fra folk i området. Jeg måtte komme tilbage nogle timer senere for at undersøge krateret og se om begge komponenter var detoneret, skriver Anders Breivik.

Han tog på restaurant for at fejre sin succes, og kørte så tilbage til sprængningsstedet. Detonatoren var sprængt som ønsket, men PA-boosteren var ikke eksploderet, fordi sprængstoffet ikke var rent nok. Det kunne løses ved at forbedre renhedsprocessen.

- I dag var en god dag, fordi jeg virkelighed havde behov for denne succes, skriver Anders Behring Breivik.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen