FBI's mest eftersøgte forbryder er fanget

Mafia-bossen James J. Bulger er blevet anholdt efter 16 år på flugt. Han mistænkes for mindst 19 drab

Whitey Bulger gjorde sig usynlig i 1995, da den korrupte FBI-agent John Connolly Jr. advarede ham om, at FBI var lige i hælene på ham. (Politifoto)
Whitey Bulger gjorde sig usynlig i 1995, da den korrupte FBI-agent John Connolly Jr. advarede ham om, at FBI var lige i hælene på ham. (Politifoto)

Efter drabet på Osama bin Laden har den tidligere leder af Bostons forbrydersyndikat, 81-årige James J. Bulger, været øverst på FBI's ønskeliste.

Læs også: Han er FBI's nye 'Most Wanted'.

Og det går godt for forbundspolitiets menneskejægere for tiden, for James 'Whitey' Bulger blev anholdt mandag aften i en luksuslejlighed i Santa Monica, Californien, efter 16 år på flugt.

Det bekræfter FBI på sin hjemmeside.

Ifølge avisen boston.com fulgte han med politiet uden at gøre modstand.

10 mio. i dusør skal måske udbetales
Anholdelsen skete efter et tip fra offentligheden, og det kan betyde, at der sidder en helt almindelig amerikaner, som pludselig er blevet ekstremt velhavende.

FBI havde nemlig udlovet en dusør på svimlende 2.000.000 dollars - over 10 mio. kroner - for oplysninger, der kunne føre til anholdelsen af Bulger.

Han er en af de mest notoriske forbrydere i USA's historie, og Jack Nicholsons rolle i gangsterdramaet 'The Departed' er baseret på ham.

Var FBI-stikker
Han var leder af banden Winter Hill Gang, da en korrupt FBI-agent i 1995 sendte ham på flugt ved at advare ham om, at han ville blive anholdt og retsforfulgt inden længe.

Siden viste det sig, at Whitey Bulger selv havde været FBI-stikker i årtier inden sin flugt, og det fik mange af hans tidligere medsammensvorne til at vende sig imod ham og hjælpe FBI med efterforskningen.

På den måde mener forbundspolitiet at kunne bevise i en retssal, at Bulger er ansvarlig for mindst 19 drab ud over 'det sædvanlige' mafia-stads: Afpresning, hvidvaskning af penge, trusler, vold og tyveri.

Har rejst på første klasse under flugt
Under hans 16 år på flugt har han været en sten i skoen på FBI, som er blevet hånet for ikke at kunne finde den gamle mand, som angiveligt har rejst rundt i hele verden og nydt et liv på første klasse sammen med sin 60-årige kæreste Catherine Greig.

De to var tæt på at blive fanget i London i 2002, men er ikke blevet set siden.

Først da politiet i sidste uge frigav billeder af Greig og kørte 30-sekunders efterlysninger af hende på tv, skete der noget. Tippet, som førte til anholdelsen af Bulger, var nemlig en anmeldelse af, at man havde spottet Catherine Greig.

1 af 3 James Bulger blev pågrebet i en luksuslejlighed i denne bygning i Santa Monica, Californien. Han erkendte sin identitet og fulgte frivilligt med politiet, oplyser FBI i en pressemeddelelse. Dermed er 16 års flugt forbi. (Foto: AP)
2 af 3 Whitey Bulger er kendt for at være en stor dyreelsker. Det samme kan ikke siges om hans forhold til mennesker. I hvert fald mistænkes han for mindst 19 drab. (Foto: Topfoto)
3 af 3 Whitey Bulger gjorde sig usynlig i 1995, da den korrupte FBI-agent John Connolly Jr. advarede ham om, at FBI var lige i hælene på ham. (Politifoto)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen